Uskalias väite: piratoitu Final Fantasy XV on pc:llä sulavampi kuin myyntiversio

14.03.2018 19:19 | Muropaketin toimitus

Tuoreen raportin mukaan piratoitu versio odotetusta Final Fantasy XV:stä on pc:llä huomattavasti nopeampi kuin pelin Steam-versio. Peliä testattiin monella eri tapaa ja johtopäätös on selvä: piraattipeli pyörii myyntiversiota paremmin.

Dosgaming.com on julkaissut mielenkiintoisen raportin josta käy ilmi, että Final Fantasy XV:n piraattiversio pyörii pc:llä huomattavasti ripeämmin kuin Steamista ostettu peli. Sivusto kertoo testanneensa peliä monella eri tapaa.

Peliä kokeiltiin koneella jonka sisuksista löytyi 4,2 Ghz:iin ylikellotettu Intelin i7 4930K-prosessori ja 8 gigatavua keskusmuistia. Näytönohjaimena toimi Nvidian GTX980Ti. Käyttöjärjestelmänä oli 64-bittinen Windows 10 uusimmilla GeForcen ajureilla. Pelin molemmat versiot asennettiin kiintolevylle ja niitä käytettiin kaikkein korkeimmilla mahdollisilla asetuksilla (ilman Nvidian Gameworks -efektejä).

Sivuston mukaan pelin piraattiversio käynnistyi nopeammin kuin Steam-versio: piraattipeli tarvitsi vain 3 sekuntia käynnistyäkseen, kun myyntiversio käytti tähän 30 sekuntia. Kun pelin sulki ja käynnisti uudelleen, vei Steam-version käynnistäminen 8 sekuntia. Piratoitu peli teki saman jälleen kolmessa sekunnissa.

Myös pelin sisäiset kartat latautuivat nopeammin piraattipelissä. Ne käynnistyivät piraateilta 58:ssa sekunnissa, myyntipelissä sama kesti minuutin ja 40 sekuntia.

Pelin Steam-versio kärsii raportin mukaan ylimääräisestä nykimisestä, sillä se käyttää jatkuvasti kiintolevyä. Vaikka piraattiversiossakin oli havaittavista samaa, ei tökkiminen ollut samalla tasolla kuin myyntiversiossa.

Raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä. Square Enix on julkaissut peliin korjaustiedoston, mutta se ei valitettavasti korjaa mitään Dosgaming.comin testissä havaituista ongelmista.

Testaajat eivät ole raportin mukaan varmoja johtuvatko erot myyntiversion kopiosuojauksesta vai optimoinnista.