UUSIMMAT

Uusi Gran Turismo ei kelpaa kansalle edeltäjänsä lailla

15.01.2014 13:15 | Juho Anttila

Uuden konsolisukupolven käynnistyminen on vaikuttanut laitteiden ja pelien myyntilukuihin monella tavalla. Esimerkiksi monialustapelien myynnit lähtivät loppuvuodesta hitaasti liikkeelle pelaajien odottaessa uusia konsoleita. Näyttää siltä, että muutosvaihe on ollut vaikea myös Gran Turismo -sarjalle.

Polygonin klassisen autopelin uusin versiohan julkaistiin hieman yllättäen ainoastaan PlayStation 3 -konsolilla. Ilmeisesti pelaajien katseet ovat siirtyneet jo eteenpäin, sillä peli on myynyt selvästi edeltäjäänsä heikommin. Pudotus on niin näkyvä, että hätäisimmät voivat puhua jo pienestä flopista.

Siinä, missä Gran Turismo 6 on myynyt tähän mennessä maailmanlaajuisesti hieman yli 2 miljoonaa kopiota, meni edeltäjää kaupaksi samassa ajassa yli 5 miljoonaa kappaletta. Yhdysvalloissa uutta Gran Turismoa on myyty 300 000 kappaletta, mikä on merkittävästi edeltäjän 1,1 miljoonan pelin tulosta heikompi lukema.

Joidenkin spekulaatioiden mukaan huonot myynnit voivat johtaa siihen, että PlayStation 4 -konsolille julkaistava Gran Turismo 7 tullaan puskemaan markkinoille ehkä jo yllättävänkin pian. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy, sillä kuten Gran Turismo 6:n arvostelussakin totesimme, jo sarjan kuudennessa osassa maistui vuosipäivityksen tunkkainen aromi. Tulevan Gran Turismo 7:n soisi olevan muutakin kuin nopeasti kyhätty grafiikkapäivitys.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Kuninkuuskisan kärjessä – mutta ei täysin tähdin – Gran Turismo 6

Mulkaisu: Gran Turismo 6

Jukka kiitää kurviin 148 kilsan vauhdilla – eikä edes pelissä vaan ihan IRLissä!