Valve julkisti lisätietoja ensimmäisistä Steam Machine -prototyypeistä

07.10.2013 11:00 Juho Anttila

Valven Steam Box -huhujen muuttuminen SteamOS-käyttöjärjestelmäksi, Steam Controller -ohjaimeksi ja lukuisiksi Steam Machine -nimeä kantaviksi olohuonetietokoneiksi on yksi tämän vuoden suurimmista rautapuolen uutisista. Aiheen ympärillä tapahtuu konkreettisia asioita jo ennen joulua, kun betatestaajat saavat hypisteltävikseen ensimmäiset Steam Machine -prototyypit.

Gaben kioski on nyt julkistanut lisätietoja siitä, minkälaisia komponentteja prototyyppilaitteet sisältävät. Ensimmäiset Steam Machine -nimeä kantavat vekottimet tulevat olemaan runsaat 30 senttiä pitkiä ja leveä ja noin 7,5 senttiä korkeita. Vekottimen sisuskalujen kohdalla nähdään hieman vaihtelua yksilöstä riippuen.

Grafiikkayksikkönä toimii Nvidia Titan GTX780, GTX760 tai GTX660. Prosessoreiden kohdalla nähdään myös kolme vaihtoehtoa Inteliltä: i7-4770, i5-4570 tai i3. Muistia laitteisiin on pakattu hulppeat 16 gigatavua prosessoria varten, kun taas näytönohjaimelle DDR5-tasoista muistikapasiteettia on varattu 3 gigatavua.

Kuten Valve on jo aiemmin korostanut, Steam Machine -koneita tullaan julkaisemaan useita eri valmistajien toimesta. Ajatuksena on se, että erilaisiin käyttötarkoituksiin löytyy aina sopiva Steam Machine. Jonkun suunnittelussa on ehkä korostettu edullisuutta, kun taas toisesta tehdään tehomylly. Olohuonelaitteista puhuttaessa myös hiljainen käyttöääni voi olla tärkeä valintaperuste osalle pelaajista.

Tässä vaiheessa on vielä vaikea ennustaa, ottaako Steam Machine -konsepti tuulta siipiensä alle. Potentiaalia ideassa on kuitenkin vaikka mihin, joten konsolivalmistajien on syytä olla varuillaan, vaikka esimerkiksi Microsoft onkin vähätellyt Steam Machine -laitteiden uhkaa.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Steam-julkistusten sarja täydentyi omalla ohjaimella

Steam-konsolit ovat vihdoin totta – julkaisu 2014, onnekkaat saavat omansa jo tänä vuonna

SteamOS on Valven ikioma käyttöjärjestelmä