UUSIMMAT

Vanha sniputtaja astuu uuteen, avoimeen maailmaan

30.09.2016 11:06 | Jukka O. Kauppinen

Sniper: Ghost Warrior -pelisarja on poukkoillut kurjan ja ”ihan ok” -tasoisen sotakokemuksen välimaastossa. Kolmannella Sniperilla kuitenkin halutaan kuitenkin tehdä pesäero vanhaan, ja uudistaa semisujuva tarkka-ampujaelämys.

Sniper: Ghost Warrior 3 näet suuntaa entistä suuremman mittakaavan maailmoihin. Tehtävät tapahtuvat avoimen maailman kentillä, joiden luvataan olevan laajoja ja taktikointikelpoisia. Luvassa on niin vuoristomaisemia kuin ruohikkoisia laaksoja, joissa kelpaa niittää kumoon vihollislaumoja.

Vaikka peli kantaakin tarkka-ampujatitteliä, niin toimintaan voi silti loikata myös stealthimpänä Ghost-soturina tai suorasukaisena Warrior-luotimyllynä.

Ihan ensimmäinen Sniper kaatui pelinä tylsään suorasukaisuuteen ja haisevaan räiskintään, kakkonen oli jo kohtuullisen tyydyttävä mutta mielikuvitukseton. Olisiko kolmas kerta kuusi tai seitsemän oikein?

Sota alkaa 27.1.2017 PC:llä, PS4:llä ja Xbox Onella.

Lisätietoja: http://www.sgw3.com/

Lisää aiheesta

Yksi laukaus, yksi kuolema. Tai Simo Häyhän tavoin laukaus, sarrrja ja monta viivaa muistivihkoon. Sniperissa on vähän samaa fiilistä, sillä sinänsä ihan lupaavan alun peli alkaa tuntua jokseenkin kummalliselta. Tuota, minne se tarkkuuskiväärini jäi? Miksi rynnäköin vihollisarmeijaa vastaan rynkky kourassa, kranaatteja heitellen?

Sniper: Ghost Warrior (PC, Xbox 360)

Jos ei tarinasta tai ääninäyttelystä jää juuri kotiin kerrottavaa, on visuaalisella puolella parannettu kovasti. CryEngine 3 on pelimoottori, jossa riittää potkua ja parhaimmillaan Sniper: Ghost Warrior 2 onkin suorastaan kaunis peli. Erityisesti sodan runtelema Sarajevo tai Tiibetin rauniot näyttävät todella hyviltä. Vastapainoksi hienoille hetkille välillä jälki jää keskinkertaiseksi, aivan kuin viimeistelyn kanssa olisi tullut kiire.

Sniper: Ghost Warrior 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat