Vuoden shokki: Black Ops 2 kuulostaa kiinnostavalta ja sisältää uudistuksia!

02.05.2012 12:40 | Miikka Lehtonen

Jos minulta olisi eilen kysytty Black Ops 2 -kiinnostukseni määrää, se olisi ollut vähäinen. Itse asiassa olisin todennäköisesti nauranut itseni uneen kysymyksen hölmöydestä. Black Ops 2? Ketä kiinnostaa! Sitten peli paljastettiin ja sitä lähempää katsoneet pelitoimittajat kertoivat kokemuksistaan. Enää ei naurata.

Activision todellakin paljasti viime yönä pelimaailman huonoimpiin salaisuuksiin kuuluneen Black Ops 2 -pelinsä. Uusi vuosi, uusi Call of Duty, vai mitä? Modern Warfare 3 oli jo niin väsynyt peli, että pelasin sen läpi vain puhtaasti, jotta arvostelussa pystyin sanovani, että tulipa pelattua. Niinpä Black Ops 2 ei kiinnostanut tippaakaan. Mutta pirulauta, se ei olekaan vain Call of Duty -vuosipäivitys. Treyarch on oikeasti UUDISTANUT PELISARJAA. Kyllä, kaikki suurilla kirjaimilla!

Black Ops 2 sijoittuu kahteen aikakauteen, vuoteen 2025 ja 1980-luvulle. Vuonna 2025 Yhdysvallat ja Kiina kisaavat maailman kuihtuvista maametallivarannoista ja meno on tiukkaa. Tulevaisuudessa kun ollaan, sota on astetta futuristisempaa kuin nyt. Miehittämättömät sotakoneet pörräävät taivaalla ja mylläävät metsissä, miehet ampuvat kranaatteja ranteissaan olevista miniheittimistä ja Advanced Warfighter -ohjelma tuntuu antiikilta. 80-luvulla taas selvitellään, mitä alkuperäisen Black Opsin tyypeille kävi pelin jälkeen sekä vieraillaan Afganistanissa, Nicaraquassa ja muissa kylmän sodan kuumissa pisteissä.

Treyarchin mukaan pelattavia päähenkilöitä on tällä kertaa vain kaksi, mikä tuntuu varsinkin Modern Warfare 3:n sillisalaatin jälkeen mukavan pieneltä määrältä. Lisäksi tiimi on panostanut myös kasvoanimaatioteknologiaan, mikä kielii siitä, että dialogia ja tarinaa tulee olemaan entistä enemmän. Eikä vain lämpimikseen, sillä ensimmäistä kertaa Call of Dutyn historiassa tarina ei ole lineaarinen, vaan haarautuu. Peliä Treyarchilla katsellut pelitoimittaja Jeff Gerstmann kertoo, että pienten tehtävän sisäisten vaihtoehtojen ohella tarina voi muuttua dramaattisesti pelaajan toimien ja valintojen mukaan.

Mukana on myös sivutehtäviä, joissa pelaaja pääsee hyppäämään vaikka jossain päin maailmaa keikkaa suorittavan Seal Teamin saappaisiin. Tuttua settiä miljoonasta CoDista, vai mitä? No ei, sillä näissä sivutehtävissä ei ole päähenkilöä, vaan nappia painamalla voi hypätä yleiskuvaan, jonka kautta voi komentaa käytössään olevia joukkoja tai vaihtaa ohjaamaansa hahmoa. Haluatko olla snipu? Onnistuu. Taivaalla lentävä tiedustelukone? Anna palaa. Metsässä mönkivä karhurobotti, jonka selässä on jättimäinen tykki? Pidä hauskaa!

Suuret uudistukset selittyvät Gerstmannin mukaan sillä, että Black Opsiin asti Treyarchilla oli kädet täynnä töitä yrittäessään yhdistää kaikkien Call of Duty -tiimien käyttämiä työkaluja ja menetelmiä, mutta prosessi saatiin valmiiksi samaan aikaan kuin Black Opskin. Sen jälkeen on keskitytty itse peliin täydellä teholla. Yksinpelin suurten uudistusten ohella myös moninpeli saa oman osansa huomiosta. Treyarchilla kun on tarkasteltu ”aivan kaikkia moninpelin osia” ja pohdittu, onko niistä pelille haittaa vai hyötyä. Kuulostaa siltä, että sekin puoli siis on uudistumassa.

Ihan rehellisesti olen kuin klapilla päähän lyöty, koska kuulostaa siltä, että Treyarch, tuo CoD-tiimien B-ryhmäksi haukuttu porukka, on oikeasti tekemässä sitä, mihin kukaan Activisionilla ei ole Modern Warfaren jälkeen pystynyt, ja tekemässä uudenlaista Call of Dutyä, joka ei vain kierrätä vanhaa roskaa, vaan keksii uutta ja parantaa pelin megaväsynyttä peruskaavaa. Puhdasta huikeutta siis, ainakin konseptitasolla. Vaan miten projekti toteutuu? No, sen näemme sitten loppusyksystä.

Jos haluat kuulla lisää Black Ops 2:sta — ja suosittelen, sillä ylläoleva on vain pintaraapaisu — kannattaa piipahtaa Giant Bomb -pelisaitin puolella, sillä sen pojat pistivät pystyyn tunnin podcastin, jossa Gerstmann puhuu Treyarch-vierailustaan ja kaikista niistä syistä, joiden takia hän — ja minäkin — on pelistä niin innoissaan.

Black Ops 2:n julkaisupäivä lipsahti julkisuuteen ennenaikaisesti jo ennen pelin virallista esittelyä, kun Target-vähittäiskauppaketju lähetti asiakkaille etuajassa pelin ennakkotilauskortteja. Kortit kertovat pelin julkaisupäiväksi ”11.13.12” eli 13. marraskuuta 2012.

Ja loppuun vielä videota.

 

Lähde: Giant Bomb

Lisätietoja:Giant Bombin Black Ops 2 -podcast

Lisää aiheesta

Black Ops 2 julki vapun jälkeen

Call of Dutyn alamäki alkanut?

Call of Duty: Modern Warfare 3 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional -äänikortti testissä

MTV3 sekoitti puurot ja vellit uhkapeliuutisoinnissaan

Twisted Metal (PS3)

Nelinpeli-podcastin renkaat uppoutuvat Trials Evolutioniin

Muropaketin uusimmat