Uusimmat

Vuosi ’85: sifonkihuiveja ja Cinemaware

10.01.2010 19:57 Jukka O. Kauppinen

Vuosi 1985 on videopelien historian kannalta merkittävä hetki. Silloin näet perustettiin Cinemaware-niminen pelitalo. Vaikka yhtiö on kadonnut pelimaailman kartalta jo kauan sitten, on sen perintö yhä voimissaan. Olihan se ensimmäinen pelifirma, joka loi peleistään todella häikäiseviä viihdepaketteja, Hollywood-elokuvien tyyliin.

Yhtiön teokset olivat usein pelattavuudeltaan hyvinkin suoraviivaisia ja yksinkertaisia. Mutta aina äärimmäisen näyttäviä ja jopa häikäiseviä. Lisäksi moni peleistä paketoi sisäänsä myös hulppean B-elokuvan kaltaisen tarinan ja yliampuvan meiningin. Ei siis ihme, että Cinemaware oli aikansa pelimaailman huipulla ja loi sellaisia teoksia kuin Defender of the Crown, Rocket Ranger, Three Stooges, Sinbad: Throne of the Falcon, Wings, King of Chicago ja It Came From the Desert.

Pelialan ammattilaislehti Gamasutra on haastatellut Cinemawaren toista perustajaa, Bob Jacobia, yhtiön legendaarisesta historiasta. Tiesitkö esimerkiksi sen, että yhtiön rahoitus koottiin mormoniliikemiehiltä?

Lue upea juttu täältä:

Lue myös

Arvostelu: Bayonetta (PS3, Xbox 360)

Greenpeace: Nintendo tuhoaa maailman

Rockstar sortaa työntekijöitään?

Wiikon wanha: Lords of Midnight – virtuaalimaailma vuodelta 1984