Wargaming kunnostaa maailman mysteerisimmän superpanssarivaunun – ajokuntoiseksi

11.04.2014 13:32 | Jukka O. Kauppinen

Jonain päivinä pieni ihminen tuntee, kuinka alaleuka irtoaa hitaasti kiinnikkeistään, putoaa lattialle ja pirstoutuu. Eikä sitä edes huomaa, kun on niin typertynyt.

Wargaming.Netin, sen World of Tanks –firman, uusin peliliike on näet melkomoinen. Kilpaileva Gaijin Entertainment kunnostaa Kubinkan panssarimuseon kanssa Stuh 42 –rynnäkkötykkiä, mutta Wargaming pistää ruplansa vähän isompaan rautaan. Firma näet kunnostaa samaisen museon kanssa ajokuntoon maailman ainoan olemasaolevan kappaleen Panzerkampfwagen VIII:sta. Tuttavallisesti Mausina, hiirenä, tunnettu vaunu oli liikkuva linnoitus ja toisen maailmansodan historian käsittämättömintä, kummallisinta ja hirviömäisin panssarivaunu.

Vaivaiset 188 tonnia painava supertankki ei ehtinyt koskaan taisteluihin, ainakaan virallisen historiankirjoituksen mukaan, ja sitä rakennettiin vain kaksi prototyyppiä. Sodan jälkeen venäläisjoukot kokosivat kahden prototyypin osista yhden Maus-vaunun rungon ja toimittivat sen Kubinkan testialueelle, jossa vaunu on säilynyt näihin päiviin saakka.

Vertailukohtana Suomen armeijan Leopard 2 -taistelupanssarit painavat taisteluvarustuksessa 55 tonnia, aiemmat T-72-vaunut taas 41 tonnia.

Oikea Maus.

Peli-Maus.

Panzerkampfwagen VIII oli varustettu 128 millimetrin pääaseella. Ja siinä missä useimmissa muissa tankeissa päätykin vieressä on kakkosaseena konekivääri, Mausissa aputussarina oli 75-millinen tykki. Siis sellainen, joita oli niin sanoakseni normaalikokoisissa vaunuissa ja rynnäkkötykeissä pääaseena.

Vaunua liikutti sukellusveneissä (!) käytetty dieselmoottori ja etupanssaria oli vaivaiset 220 millimetriä.

Myyttinen jättitankki entisöidään nyt sisältä ja ulkoa alkuperäispiirustusten mukaisesti mahdollisimman autenttiseen kuntoon. Puuttuvat osat tehdään uustuotantona ja vaunu aiotaan kunnostaa ajokuntoiseksi. Moottorin kunnostuksesta yhtiö ja museo eivät vielä kerro, mutta onpa jännä odotella josko vaunu aiotaan saada ryömimään alkuperäisellä dieselillään vai ujutetaanko konetilaan jokin modernimpi, helpommin huollettava mörisijä.

 

Jos Mausin tarina kiinnostaa, niin Achtung Panzerista löytyy erinomainen artikkeli teräshirmun historiasta: Panzerkampfwagen VIII Maus Porsche Typ 205 / Tiger II(P)

Lisätietoja: http://wargaming.com/

Lisää aiheesta

Navi vei potin ja 27-kiloisen World of Tanks -MM-pystin  

World of Tanks -tekijä panostaa eSportsiin

World of Tanks -turnauksen toinen päivä: filippiiniläiset voittivat yleisön sydämet 

WoT-turnauksen ensimmäinen päivä oli puolalaista jyräystä

Keskustelu

@1:

Siis noitahan olisi voinut jo valmistaa, mutta todettiin sen olevan käyttökelvoton bensankulutuksen ja logististen ongelmien selvittyä. Mitään pitkiä matkoja tuolla ei voi ajaa vaikka itärintamalle, tai oikeastaan millekään rintamalle.

Lisäksi metalli järkälettä ei millään sen ajan junalla olisi saanut muuta kuin osissa liikkumaan edes lähelle tarvittavia kohteita.

Pistäppä kuules 188 tonnin metallihirviö pariksi viikoksi vähänkin väärälle maapinnalle seisomaan vaikka sateeseen, niin kyseinen laitos ei nouse siitä maasta enää kaivurillakaan.

Kaiken lisäksi ilmavaara tuollaiselle olisi todellinen ongelma. Yksi tonnin pommi vs. 188 tonnin tankki = maus on entinen. Pommi on moninkertaisesti halvempi valmistaa kuin maus.

Todennäköisesti olisimme huomattavasti pitemmällä avaruudessakin jos natsit olisivat voittaneet. Niillä jampoilla oli visioita!

@1 Jos saksaslaiset olisivat edes yhden tuollaisen tehneet niin olisivat voineet voittaa muutaman taistelun enemmän. Jo pelotevaikutus olisi aikamoinen jos näkisi moisen liikkuvan kerrostalon taivaanrannassa.

Jo WW1 aikana keuli, silloinkin suunniteltiin iiisssoo tankki!

Sitä ei tiedäkkään millane ois maailmankartta nykyään jos natsi-saksalla ois riittäny resurssit ja aika noiden hirviöiden massatuotantoon..

Minähän muuten olin menossa kaverien kera tuonne Kubinkaan muutama vuosi sitten, mutta rontit pistivät museon lukkoon juuri ennen saapumistamme. Museo näet sijaitsee aktiivisen sotilastukikohdan alueella, ja Ilmavoimien osastot harjoittelivat juuri MAKS-lentonäytöstä varten.
Eli näkemättä jäi Maus tuolla kertaa. Suhoi T-50 oli kyllä silti kiva nähdä MAKSissa.

-jok

Hienoa nähdä tälläisiä tekoja, varsinkin nykypäivänä! On vain tosin ajan kysymys, milloin juutalaiset tulevat ulisemaan vääryydestä.

Keulihan niillä Hitlerin Saksan suunnittelijoilla mopo hieman pahemminkin kuin Mausissa ja suunnitteilla oli tankki jossa pääaseena oli pienen taistelulaivan tykkitorni ja Mausin päätykki olisi ollut toissijaisena…
Ei vain ehtinyt paperia pitemmälle kun ei resursseja riittänyt kaikkeen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Landkreuzer_P._1000_Ratte

Muropaketin uusimmat