Uusimmat

Xbox One taitaa musiikin – PlayStation 4 ei

02.11.2013 12:30 Juho Anttila

Aika, jolloin pelikonsolit olivat vain pelaamista varten, on pian historiaa. Jo tämän sukupolven konsolit tarjoavat monenlaisia mediaominaisuuksia. Tulevat PlayStation 4 – ja Xbox One -konsolit tahtovat nousta varsinaisiksi olohuoneen viihdekeskuksiksi. Vaikka PlayStation 4:n huhutaan olevan uutta boksia nopeampi pelikone, johtaa Xbox One kisaa monipuolisimmasta viihdetarjonnasta.

Sony on juuri julkistanut tietoja siitä, mihin PlayStation 4 -konsoli pystyy tai ei pysty. Jälkimmäiseltä listalta löytyy paljon musiikin toistamiseen liittyviä ominaisuuksia. PlayStation 4 ei osaa toistaa CD-levyjä, ei tue musiikin verkkosiirtämiseen tarkoitettua DLNA-standardia eikä ymmärrä julkaisuhetkellä .mp3-tiedostojen päälle.

Xbox One sen sijaan toistaa CD-levyt vaivatta. Tällä ominaisuudella harvempi tekee mitään, mutta sen sijaan konsolin DLNA-tuki on mielenkiintoisempi juttu. Se kun mahdollistaa konsolin paremman integraation olohuoneen äänentoistojärjestelmiin. Ämpäreitä Microsoftinkaan konsoli ei lue suoraan, mutta sen sijaan laite mahdollistaa musiikin striimaamisen firman käyttöjärjestelmiä pyörittävien laitteiden välillä.

Musiikkiominaisuudet tuskin riittävät yksinään määrittelemään konsolisodan voittajaa. Ne ovat kuitenkin selkeä osa Microsoftin konsolistrategiaa, jossa varsinainen pelaaminen on vain yksi palapelin palanen. Tulevat kuukaudet näyttävät, miten kyseinen strategia puree kuluttajamassoihin.

Lähde: Penny Arcade Report

Lisää aiheesta

Analyytikko arvelee Xbox Onen vievän konsolisodan ensimmäisen erän

Xbox One -arkkitehti puolustaa konsolin teknisiä ratkaisuja

Kehittäjäväite: PS4 on puolet Xbox Onea nopeampi