UUSIMMAT

PETA jälleen kauhuissaan: viis taistelukoirista – Far Cry 5:ssä voi kalastaa

29.04.2018 11:48 | Muropaketin toimitus

PETA:n saksalainen jaosto on julkaissut sivuillaan tiedotteen, jossa se kertoo tuomitsevansa tavan, jolla Far Cry 5:ssä voi kalastaa ja kohdella kaltoin kaloja.

Eläintein oikeuksia ajava PETA on jälleen ottanut videopelit tähtäimeensä. Tällä kertaa kritiikin kohteeksi on joutunut Ubisoftin Far Cry 5. Pelissä on muun muassa mahdollista värvätä rinnalle eläimiä, kuten koiria, jotka voi lähettää hengenvaaralliseen taisteluun pelaajan puolesta.

Taistelukoirien sijasta PETA on kuitenkin kiinnittänyt huomionsa jokseenkin yllättävään yksityiskohtaan, kalastamiseen. Far Cry 5:ssä on nimittäin mahdollista pelata minipeliä, jossa pelaaja pääsee kalastamaan. Kalastuksesta palkitaan pisteillä sen mukaan, kuinka harvinaisen saaliin pelaaja onnistuu nappaamaan.

Tiedotteen perusteella kyse ei ole varsinaisesti mistään Far Cry 5:een littyvästä, erityisen julmasta kalastustekniikasta, vaan PETA vastustaa sitä, että kalastaminen on ylipäätään mahdollista ja että siitä palkitaan pisteillä. PETA:n mukaan kalat ovat älyllisiä olentoja, joita ei tulisi ”kiduttaa ja murhata huvin vuoksi” edes videopeleissä.

Muropaketin uusimmat