UUSIMMAT

PlayStation Storen käyttö vanhoilla konsoleilla vältti hiljattain kuoleman – seuraavaksi se vain muuttuu hyvin rasittavaksi

06.10.2021 12:40 | Muropaketin toimitus

Sony ei ole aikeissa päästää vanhoilla alustoilla pelaavia käyttäjiään helpolla PlayStation Storen suhteen.

Sony ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että se aikoo sulkea PlayStation 3:n ja PS Vitan kauppapaikat, mikä herätti laajan vastustuksen pelaajien keskuudessa, sillä sulku olisi tarkoittanut samalla lukemattomien pelien katoamista pysyvästi bittiavaruuteen. Kovan fanipalautteen vuoksi yhtiö pyöri lopulta päätöksen monien iloksi, mutta ilo näyttää jääneen lyhyeen.

Yhtiö nimittäin ilmoittaa uudessa tiedotteessaan, että vaikka kauppapaikat säilyvät myös jatkossa, niistä ei voi enää ostaa tuotteita luottokorteilla tai Paypalilla 27. lokakuuta 2021 jälkeen. Sen sijaan jatkossa ainoa tapa ostaa pelejä kauppapaikoilta on käydä ostamassa kivijalkakaupoista fyysisiä lahjakortteja tai syöttämällä rahaa Sonyn verkkosivujen kautta omaan digitaaliseen lompakkoon.

Toimenpide on siis jatkossakin mahdollista, mutta se täytyy tehdä mahdollisimman monen mutkan kautta, jos vanhoille konsoleille haluaa ostaa uusia pelejä digitaalisesti.