Uusimmat

PS4:n upealla Dreams-työkalulla tehtyjä pelejä voi tulevaisuudessa julkaista ihan oikeasti

29.10.2019 08:15 Muropaketin toimitus

LittleBigPlanet-peleistä tunnetun Media Moleculen kehittämä ”pelintekopeli” muuttuu tulevaisuudessa oikeaksi kehitystyökaluksi.

Media Molecule julkaisi keväällä varhaisversion Dreams-työkalustaan, jolla PlayStation 4 -pelaajat voivat kehittää omia pelikokemuksiaan omaperäisen käyttöjärjestelmän avulla. Nyt VG24/7 kertoo, että Dreamsista on tarkoitus tulla varteenotettava kehitystyökalu.

Tuoreessa haastattelussa yksi studion perustajista Kareem Ettouney on selittänyt, että Media Molecule pyrkii antamaan Dreamsin käyttäjille kaikki oikeudet heidän kehittämäänsä sisältöön. Asia ei siis vielä ole näin, mutta tulevaisuudessa Dreamsilla tehdyt pelit tulevat kuulumaan automaattisesti niiden tekijöille, ja tämä koskee myös julkaisuoikeuksia.

Ettouney totesi lisäksi, että studion tavoitteena on mahdollistaa Dreams-pelikokemusten julkaisu myös muille alustoille. Kaikki viittaa siihen suuntaan, että Dreamsilla tehtyjä pelejä voi vielä joskus julkaista omissa nimissään vaikkapa PC:lle tai mobiililaitteille.

Siitä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa, milloin suunnitellut uudistukset toteutetaan käytännössä.