Tällainen on uusi Nintendo Switch Lite – konsolista julkistettiin halvempi malli

10.07.2019 15:26 | Muropaketin toimitus

Uusien Nintendo Switch -mallien ympärillä on piisannut erilaisia huhuja, joista ainakin toinen on osunut nappiin. Konsolista on julkistettu Switch Lite -malli, jonka on alkuperäistä kevyempi ja halvempi.

Nintendo on julkistanut uuden Switch-mallin. Switch Lite on alkuperäistä pelikonsolia halvempi ja tehoiltaan kevyempi.

Switch Litessä on 5,5 tuuman näyttö 720p-resoluutiolla, kun alkuperäisen ruudun koko on 6,2 tuumaa. Uutta versiota ei voi yhdistää televisioon, joten kyseessä on puhdas käsikonsoli, eli siinä ei ole irrotettavia Joy-Con-ohjaimia.

Kevytmallin sisuksista löytyy pitkälti samaa tuttua rautaa, eli 32GB:n verran tallennustilaa sekä paikka MicroSD-kortille. Käsikonsolissa piisaa virtaa noin 30 prosenttia tavallista pidempään, kiitos tehokkaamman prosessorin. Lisäksi sen tuuletusaukot ovat tavallista pienemmät, jonka ansiosta laite on alkuperäistä sirompi.

Nintendo Switch Lite tulee saataville syyskuun 20. päivä, jolloin sen voi hankkia itselleen harmaana, keltaisena tai turkoosina. Se tulee maksamaan 200 dollaria, eli sen suomalainen hinta tullee olemaan noin 200 euroa.

Huhujen mukaan Nintendo olisi tuomassa markkinoille myös tavallista tehokkaamman Switch-mallin. Switch Liten julkistamisesta uutisoi Game Spot.