UUSIMMAT

The Sims -studio vetoaa pelaajiin: ”Lakatkaa haukkumasta ja häiriköimästä kehittäjiämme”

01.10.2018 18:00 | Muropaketin toimitus

The Sims 4:n aiheuttamaa faniraivoa yritetään tyynnytellä Twitterissä. Pelisarjan yhteisövastaava pyytää pelaajia lopettamaan hyökkäykset kehittäjiä vastaan.

Pelien intohimoisimmat fanikunnat osaavat olla aggressiivisia, ja jopa The Sims -pelaajien keskuudesta löytyy runsaasti asiatonta porukkaa. Kun vuonna 2014 ilmestynyt The Sims 4 osoittautui pettymykseksi monille pelaajille, sai pelikehittäjä Maxisin osana toimiva The Sims Studio osakseen runsaasti törkeyksiä, jotka ovat jatkuneet päivitysten ja laajennusten myötä.

Kotaku raportoikin, että tuoreen häiriköintitapauksen jälkeen The Simsin maailmanlaajuinen yhteisövastaava vetosi suoraan pelaajiin lopettamaan SimGuruina toimivien kehittäjien haukkumisen. SimGurut ovat avoimesti yhteydessä faneihin sosiaalisessa mediassa ja joutuvat siksi helposti maalitauluiksi.

”Olen hiljattain nähnyt monien ihmisten häiriköivän ja loukkaavan SimGurujamme ja kehittäjiämme, ja väittävän, että he eivät tee tarpeeksi töitä tai välitä pelistä, tai ettei heidän pitäisi olla tekemisissä tämän tuotteen kanssa”, SimGuru Kate kirjoittaa Twitterissä.

”Otamme vastaan rakentavan kritiikin, mutta tämä ei ole OK. Toisten kimppuun hyökkääminen, toisten loukkaaminen ja heidän häiriköintinsä ei ole hyväksyttävää, ja se voi johtaa blokkaamiseen, tai siihen, että Gurut ovat vähemmän yhteydessä foorumeilla ja Twitterissä, mitä kukaan ei halua.”

The Sims 4 on saatavilla PC:lle, Macille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Peli on saanut kritiikkiä muun muassa siitä, että monia aiempien pelien keskeisiä ominaisuuksia on lisätty uuteen peliin vasta maksullisten laajennusten myötä. Pelaajat ovat myös olleet tyytymättömiä tahtiin, jolla uutta sisältöä julkaistaan.