Uusimmat

TOP 5: Näitä viittä indie-peliä suosittelemme kokeilemaan maaliskuussa

03.03.2019 10:00 Teemu Purhonen

AAA-pelien varjosta löytyy paljon mielenkiintoista pelattavaa, kun oikein silmin katselee. Muropaketti heittää verkot indie-pelien pohjattomiin vesiin, ja esittelee viisi pyydyksiin jäänyttä vonkaletta maaliskuun ratoksi.

The Occupation

Bioshockin isobritannialaiseksi versioksikin kutsuttu The Occupation on ensimmäisestä persoonasta kuvattu tutkimuspeli, jonka jokainen valinta vaikuttaa pelin lopputulokseen. Peli sijoittuu saarivaltakunnan vuoteen 1987, jolloin tuhoisa räjähdys saa aikaan epäilyttävän fasistisia toimenpiteitä. Journalistiksi ryhtyvän pelaajan päämääränä on saada selville mitä oikein tapahtui, mutta helppoa siitä ei tule: jokainen kyseiseen iltaan jollain tapaa liittyvä kertoo tapaukseen liittyvät seikat omasta näkökulmasta. Peli etenee reaaliajassa, ja päätöksiä on tehtävä nopeasti.

The Occupation tulee saataville 5. maaliskuuta PC:lle, Playstation 4:lle ja Xbox Onelle.

Eastshade

Eastshade vie pelaajan lähes meditatiiviselle kinttupolulle kohti värikästä, puhuttelevaa ja kesäistä Eastshaden saarta. Pelissä ryhdytään taidemaalariksi, jolla on erinomainen kyky siepata tyhjälle kankaalle kaiken näkemänsä. Eastshadesta on turha odottaa mitään kovin riehakasta kokemusta, sillä hurmaavalla saarella on tarkoitus tavata erilaisia siellä asuvia hahmoja ja tutustua näiden elämiin. Saarelta löytyy kaupunkeja, maalauksellisia vuorenhuippuja, arvoituksellisia mysteereitä ja monia unohdettuja paikkoja.

Eastshade on jo saatavilla PC:lle.

Fimbul

Tanskalaisen Zaxis Games -studion Fimbul heittää pelaajan hyisen Fimbulwinterin pyörteisiin, joka on Ragnarök-maailmanlopun alkusoitto. Lumen ja jään keskellä touhuaa ikääntynyt berserkki Kveldulver, joka saa pelin alussa opetuksen: rosvolauma hyökkää sankarin kylään tuhoten ja tappaen kaiken mahdollisen, etenkin sankarin. Syvän pohjolan jumalattaret eivät päästä Kveldulveria Valhallan pitkien pöytien äärelle; jonkun on laitettava kuriin maailmanloppua enteilevät Jotun-jättiläiset.

Vakuuttavan toiminnan lisäksi Fimbulin sisuksista löytyy syvällinen tarina, sanotaan. Peli ilmestyi helmikuun lopulla PC:lle, Playstation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

Hyper Jam

Räjähtävää toimintaa, kehittyviä hahmoja ja vaarallisia taistelupaikkoja – tätä kaikkea lupaa areenataistelupeli Hyper Jam. Pelaajat ottavat siinä toisistaan mittaa monipuolisia aseita käyttäen, ja omaa murhaamista saa kehitettyä erilaisilla kyvyillä. Pelissä on aistittavissa 1980-luvun estetiikkaa herkullisilla kyberpunk-elementeillä maustettuna, eikä se myöskään kuulosta hassummalta; ääniraidan kimpussa on ollut monia synthwave-muusikoita.

Helmikuussa julkaistu Hyper Jam on saatavilla PC:lle, Playstation 4:lle ja Xbox Onelle.

Ape Out

Tämä apina ei ole mikään Apinasaaren hassuttelija. Pakoon pyrkiessä se laittaa kaiken eteensä sattuvan täysin palasiksi – etenkin tielle tulevat ihmiset. Mitättömät nisäkkäät joko murskataan, tai niitä käytetään aseina tai suojina. Ape Outia kuvaillaan villiksi, intensiiviseksi ja värikkääksi mäiskintäpeliksi, jota määrittelee rytmikäs väkivalta raivokkaan jazz-musiikin pauhatessa. Jokainen pelikerta on erilainen, sen takaa satunnaisesti luotu pakoreitti.

Ape Out tuli saataville helmikuun lopulla PC:lle ja Nintendo Switchille.

Teemu Purhonen

”Muropaketin kannet aukesivat edessäni vuonna 2017, josta lähtien olen nauttinut työskentelystä pelipuolen piinkovien ammattilaisten kanssa. Olen aiemmin kirjoittanut Mikrobitin lisäksi myös musiikkimedioihin, kuten Sueen, Rumbaan ja Nuorgamiin. Rakastan scifiä ja indie-pelejä, ja palvon Iain M. Banksia ja Disco Elysiumia. Muropaketin ulkopuoliseen elämääni kuuluu tinnituksen lihottaminen täydellistä äänitaajuutta etsiessä.”

Muropaketin uusimmat