Twitchin jättivuodon vastakaikuja – entinen työntekijä väittää yhtiön keskittyneen aina tuottoihin turvallisuuden sijaan

16.10.2021 18:30 | Muropaketin toimitus

Twitchin entinen työntekijä väittää suoratoistopalvelua kiinnostaneen lähinnä paremmat tuotot.

The Verge uutisoi saaneensa kuulla lähteiltään, että Twitchin parin viikon takainen jättivuoto ”tuntui vääjäämättömältä” yhtiön johdon asenteiden vuoksi. Entinen työntekijä väittääkin, että vaikka työntekijät itse olivat huolissaan käyttäjiensä turvallisuudesta, johtoa kiinnosti sen sijaan tulos ja nopeus.

”Jos [ominaisuus] ei tuottanut tulosta, sitä ei pidetty suuressa arvossa”, lehti kirjoittaa.

Työntekijöiden kerrotaan nostaneen esille potentiaalisia turvallisuushuolia ja -ongelmia johdolle liittyen muun muassa häiriköiviin raid-hyökkäyksiin, mutta johto päätti sen sijaan saada ominaisuus mahdollisimman nopeasti pihalle välittämättä sen kummemmin siinä potentiaalisesti piilevistä ongelmista.

Toisen lähteen mukaan Twitch olisi puolestaan säännönmukaisesti jättänyt kertomatta turvallisuusasioita ja -haavoittuvuuksia julki.

Twitch joutui viime viikolla massiivisen tietomurron kohteeksi, jolloin sen koko lähdekoodi vuoti julkisuuteen. Vuodossa väitetään paljastuneen muun muassa tiedot Twitchin maksamista palkkioista sisällöntuottajille, palvelun sisäiset turvallisuustyökalut sekä muun muassa mahdollinen Vapor-pelikauppa-alusta.

Lue myös: Twitch hakkeroitiin – Tässä kaikki, mitä valtavasta tietomurrosta tiedetään