Uusimmat

3D Realms Take-Twon vaatimuksista: emme ole nähneet penniäkään

16.05.2009 15:55 Jukka O. Kauppinen

Take-Two ei ota Duke Nukem Forever –tapausta kovinkaan kevyesti. Take-Two ja Apogee solmivat vuonna 2000 julkaisusopimuksen, jonka myötä Take-Two on rahoittanut pelin kehitystä 12 miljoonalla dollarilla. Kun 3D Realms ja sen myötä DNF kuopattiin, Take-Two otti melkoisesti takkiinsa. Mutta kun tilanne ei näytä olevan likimainkaan näin yksinkertainen.

Lisäksi Take-Two vaatii pikaista oikeiden päätöstä, ettei Apogee voi sen enempää paljastaa, kopioida kuin siirtää mitään DNF:n materiaaleja kellekään. Ja kaupan päälle Take-Two vaatii haltuunsa koko pelin lähdekoodia.

Tosin 3D Realmsin Scott Miller on puolestaan todennut, että eiväthän he ole nähneet koskaan penniäkään Take-Twon 12 miljoonasta dollarista.

Että nyt menee jännäksi. Julkaisusopimus tehty vuonna 2000 12 miljoonasta dollarista, mutta nyt toinen osapuoli väittääkin ettei rahoja ole koskaan maksettu. Tai hetkinen, sopimus on tehty Apogeen kanssa, joka siis on tai oli yhtä kuin 3D Realms , mutta rahoja ei ole silti nähty?

Apogee ja 3D Realms ovatkin harjoittaneet mielenkiintoista kikkailua, sillä käytännössähän 3D Realms rakennettiin aikoinaan Apogee-firman perustalle ja Apogee itse laitettiin varastoon. Viime vuonna Apogee kuitenkin synnytettiin uudestaan ja Apogee Software, LLC jatkaa uusien pelituotteiden parissa, 3D Realmsista erillisenä yhtiönä.

Nyt sitten yritetäänkin selvittää, että kuka teki julkaisusopimuksia ja kenen kanssa. Joidenkin väittämien mukaan sopimuskuviossa olivat mukana myös Infogrames ja silloinen Gathering of Developers, ja Take-Two olisikin maksanut 12 miljoonaansa Infogramesille. Mutta miksi Take-Two  puhuu koko ajan Apogeesta sopimuskumppaninaan?

Hillitön sotku. Ilmiselvästi Duken mopo keulii jatkossakin, kun tapausta lähdetään purkamaan tosissaankin.

Lähteet: Forever-gate: Take-Two demands Duke Nukem Forever source code in suit – Take-Two Sues 3D Realms for Failing to Deliver Duke Nukem Forever

Lisää aiheesta

Duke Nukem Foreveria odotettu jo vuosikymmen

Duke Nukem Foreverin julkaisija haastoi 3D Realmsin oikeuteen

Duke Nukem sai kirveestä – 3D Realms suljetaan

Maailma järkkyy: video Duke Nukem Foreveristä

Oliko DNF alusta alkaen vain hämäystä?

Lue myös

Duke Nukem Foreverin julkaisija haastoi 3D Realmsin oikeuteen

Ennakko: Damnation (PC, PS3, 360)

Kahelit muskelisankarit tiukoissa shortseissaan

Näin syntyi yksi kaikkien aikojen ensimmäisistä kauhupeleistä

Pahantekijät tuhosivat suositun pelisivuston

Muropaketin uusimmat