Uusimmat

Blizzard juhlii 20-vuotista taivaltaan

04.03.2011 10:52 Jouni Mäki-Panula

Liioittelematta tarunhohtoiseksi luonnehdittavan Blizzard Entertainmentin synnystä on kulunut jo 20 vuotta. Blizzardin perustivat vuonna 1991 nykyinen toimitusjohtaja Mike Morhaime, edelleen varatoimitusjohtajana työskentelevä Frank Pearce sekä Allen Adham, joka jätti studion vuonna 2004.

Kalifornian Irvineen pesäluolan itselleen kaivanut studio tunnettiin aluksi Silicon & Synapsena ja hetkellisesti myös Chaos Studiosina, mutta nimi vakiintui Blizzard Entertainmentiksi ennen vuoden 1994 läpimurtopeliä Warcraft: Orcs & Humans.

Vuosien varrella Blizzardin omistaja on vaihtunut useaan otteeseen, mutta käytännössä aina studion on annettu toimia itsenäisesti ilman ulkopuolista painostusta. Davidson & Associates osti Blizzardin vuonna 1994, CUC International osti Davidson & Associatesin ja siten myös Blizzardin vuonna 1996 fuusioituen itse vuotta myöhemmin Cendantiksi. Cendant myi Blizzardin vuonna 1998 Havakselle, jonka osti vielä samana vuonna Vivendi.

Vivendin suojissa Blizzard viihtyi vuosikymmenen, kunnes vuonna 2008 isännäksi nousi pelibisneksen toistaiseksi suurimman fuusion tuloksena Activision Blizzard. Kassamagneettipelien lisäksi Blizzardin suojelijana on edelleen Vivendi, joka omistaa Activision Blizzardista yli puolet.

Hieman Applen tavoin Blizzard ei yritä menestyä määrällä, vaan laadulla. Pelisarjoja studiolla on oikeastaan vain kolme: Warcraft, StarCraft ja Diablo, joskin täysin uusi tuotanto on tekeillä. Myöskään pelejä studio ei julkaise sarjatuotantona, vaan verraten verkkaiseen tahtiin.

4 600 henkilöä työllistävä Blizzard kehittää parhaillaan Diablo III:a, StarCraft II:n laajennuksia Heart of the Swarm ja Legacy of the Void, työnimellä Titan tunnettavaa massiivimoninpeliä ja huhujen mukaan myös viidettä, salaista projektia.

 

Lisää aiheesta

Diablo II: betatestaajan päiväkirja

Diablo II: Lord of Destruction

Starcraft 2 (Mac, PC)

The Lost Vikings (GBA) 

Warcraft III: The Frozen Throne (pc)

Wiikon wanha: Starcraft

World of Warcraft: Cataclysm (Mac, PC)