Uusimmat

Duke Nukem Foreverin julkaisija haastoi 3D Realmsin oikeuteen

15.05.2009 07:36 Miikka Lehtonen

Kun lyödään, lyödään kunnolla. Ensin 3D Realms sulki ovensa rahojen loppumisen vuoksi, jolloin Duke Nukem Foreverin yli 12 vuotta jatkunut kehitys loppui. Tämän jälkeen kiukkuiset ex-työntekijät vuotivat pelin asseteja verkkoon. Nyt surkeuden trilogia on valmis, sillä Duke Nukemin julkaisija on haastanut 3D Realmsin vielä oikeuteenkin.

Talousuutispalvelu Bloomberg kertoo, että Take Two on haastanut 3D Realmsin oikeuteen sopimusrikkomuksesta näiden ryssittyä Duke Nukem Foreverin kehityksen. Haasteen mukaan Take Two ja 3D Realms olivat tehneet vuonna 1997 julkaisusopimuksen pelistä, jonka seurauksena Take Two oli pumpannut pelin kehitykseen yli 12 miljoonaa taalaa kylmää käteistä. Nyt kun pelistä ei tulekaan mitään, Take Two on hieman käärmeissään 3D Realmsin kehitystavoista.

”3D Realms viivytti jatkuvasti Duke Nukem Foreverin julkaisua”, haaste kertoo. ”Samalla he vakuuttivat Take Twolle ja pelaajille jatkuvasti tekevänsä ahkerasti työtä pelin julkaisemiseksi.”

Surkeampi juttu kaikkien osallisten kannalta, mutta Bloombergin uutisesta löytyy edes jotain hauskaa, nimittäin heidän kuvauksensa pelistä: ”Duke Nukem on peli, jossa pelaaja ’ampuu’ vihollisiaan”. Jos bisnesuutisointi alkaa kyllästyttämään, näillä meriiteillä kannattaa vaihtaa peliarvostelijaksi!

Lisää aiheesta

Oliko DNF alusta alkaen vain hämäystä?

Duke Nukem sai kirveestä – 3D Realms suljetaan

Maailma järkkyy: video Duke Nukem Foreveristä

Duke Nukem Foreveria odotettu jo vuosikymmen

Lue myös

Ranska hyväksyi tiukan piraattilain

Saksassa sensuroidaan ja huolella

Overlordissa sadut eivät menekään ihan niin kuin piti

Muropaketin uusimmat