Uusimmat

E3: Sharewaren kuningas on palannut!

14.07.2008 21:19 Miikka Lehtonen

Wanhan koulukunnan PC-pelaajat muistavat varmasti 286:n päiviltä ainakin sen legendaarisimman shareware-julkaisijan. Apogeen toimesta maailma pääsi nauttimaan Duke Nukemin ja Commander Keenin kaltaisista herkuista. Let the good times roll – Apogee on palannut.

Noin 15 vuoden hiljaiselo päättyi tänään, sillä Apogee ilmoitti E3-messuilla tekevänsä paluun pelibisnekseen. Paluu tapahtuu nostalgisissa tunnelmissa, sillä firman perustajiin kuuluva Terry Nagy ilmoitti Apogeen pyrkivät takaisin pelimaailmaan wanhojen hittiensä muodossa.

Duke Nukemia ja muita klassikkopelejä ei nähdä tällä kertaa kuitenkaan PC:llä, vaan kännyköillä. Toinen perustajista, Scott Miller, ehti myös kommentoimaan tapahtunutta.

”On hauskaa, miten vanhat asiat ovat taas uusia. Monet Apogeen aikanaan kehittämistä uudistuksista ovat taas ajankohtaisia, joten meidän mielestämme aika oli kypsä Apogeelle. Sen klassiset pelit ja ilmiömäinen tiimi tulevat taas tarjoamaan uudenlaisia pelikokemuksia pelaajille kaikkialla maailmassa.”

En tiedä teistä, mutta voisin itse hyvinkin kuvitella pelaavani Duke Nukemia bussissa. Toivottavasti Apogeella riittää ideoita ja rohkeutta kokeilla, sillä kännykkäpelit kaipaisivat todella sitä legendaarista shareware-innovaatiota.

Lisää aiheesta

Scott Miller haastattelussa

Duke Nukem Forever kenties tänä vuonna, XBLA-Duke varmistui

Duke Nukem Foreveria odotettu jo vuosikymmen

Duke Nukem 3D – hän on melkein täällä

Lue myös

Arvostelu: Beijing 2008 (360, PS3)

Arvostelu: Actionloop (DS)

Oliko Too Human kaiken hypen arvoinen? Päätä itse, nyt

Muropaketin uusimmat