Uusimmat

Katsaus pelimaailman aprillipiloihin

01.04.2008 09:03 Miikka Lehtonen

Niin se aika vierii. Äsken oli joulu, nyt on aprillipäivä, jolloin saitti toisensa jälkeen yrittää keksiä toinen toistaan yliampuvampia aprillipiloja. Joukkoon mahtuu toki pari sellaistakin, joita ei välttämättä edes piloiksi uskoisi.

Ensin tarjolla on suoranainen jäynä, joka on toteutettu väärennetyn URL-osoitteen avulla. Kovasti aidolta Nintendo-saitilta näyttävä sivusto mainostaa Super Smash Bros Brawlin olevan ensimmäinen Wii-peli, johon tultaisiin tarjoamaan ladattavaa lisäsisältöä. Wii Want More -nimellä kulkeva palvelu tarjoaisi Smash Brosiin uusia hahmoja vaivaiseen 10 taalan kappalehintaan.

Jatkamme Wii-teemalla. Toistaiseksi nimeämätön Nintendo-saitti ilmoitti löytäneensä kuumaakin kuumempia kuvia, jotka vahvistaisivat Metal Gear Solid 4:n ilmestyvän myös Wiille. Wau! Harmi vain, että Photoshop on keksitty.

Metal Gear Solid 4 on tänä vuonna sitkeä aihe aprillipiloissa. Seuraavassa jäynässämme muka Konamin tiedote kertoo Metal Gearin ilmestyvän myös 360:lle. ”Kojiman huomattua, ettei Blu-ray ollut tarpeeksi suuri hänen mestariteokselleen, hän päätti julkaista sen 18 DVD-levyllä. Näin kaikki 18 miljoonaa Xbox 360:n omistajaa pääsevät myös nauttimaan pelistä vielä kesäkuussa. PlayStation 3 -versio puolestaan viivästyy vielä hieman.”

Seuraavana vuorossa on Vooks-pelisaitti, joka uutisoi Nintendon uudesta aluevaltauksesta: Nintendo 64 -pelejä DS:llä! 19,99 taalan hintaan myytävät 64-klassikot olisivat olemassa ollessaan melkoinen juhlan aihe, sillä hyvältä kuulostaa. ”Excitebike 64, Mario Tennis, The Legend of Zelda: Majora’s Mask, 1080 Snowboarding ja Mario Party 3 on päivitetty ja kiillotettu ottamaan täysi hyöty irti DS:n ainutlaatuisesta kosketusnäytöstä ja mikrofonista”, kertoo väärennetty tiedote. Saahan sitä unelmoida, mutta Majora’s Maskin lupaaminen DS:lle on jo ainakin allekirjoittaneen mielestä julmaa.

Paljon parjattu GameSpot-saitti on ehtinyt loikkaamaan aprillikelkkaan kunnolla, emmekä halua spoilata kaikkia saitin yllätyksiä, vaan jätämme niiden löytämisen lukijoiden omalle vastuulle. Pari highlightia voidaan kuitenkin mainita. Rock Band PSP:lle? Funk Band -peli tekeillä? Uwe Boll ohjaamassa Uwe Boll -elämänkertaelokuvaa? Kamala ajatuskin.

Viime vuonna saittinsa kissa-aiheiseksi MeowWikiksi vaihtanut WoWWiki on taas mukana aprillitunnelmassa. Tänä vuonna ei ihastella kissojen ruhtinaallista kauneutta, mutta jotain outoa saitilla on silti tapahtunut…

Nintendo-aiheinen N-Sider taas on selvästi saanut presidenttikuumeen, sillä saitti on muuttunut käynnissä olevien Sienimaan vaalien kuumaksi keskukseksi. Onko sinun ehdokkaasi senaattori Goomba Bom-omba vai prinsessa Toadstool-Mario?

ThinkGeek hyppää saman tien suoraan vyön alle ja haluaa kaupitella pelaajille jotain aivan uudenlaista tekemistä. Traagisinta tässä on kuitenkin se, että eurooppalaisilla pelimessuilla on jo esitelty samankaltaisia vessapelejä… Samalla saitilla on myös hyviä uutisia meille tuhoontuomittujen videoformaattien kannattajille.

Ja katsauksen lopuksi… suunnatkaapa selaimenne YouTubeen ja yrittäkää katsoa mitä tahansa videota. Legendan aineksia? Palaamme aprillitunnelmiin vielä päivän myötä kun löydämme lisää piloja. Onko lukijoille tullut vastaan jotain riemastuttavaa?

Lue lisää eDomesta

Pelimaailman aprillipiloja viime vuodelta

World of Warcraft -taidot pelastivat pikkutytön hengen