Uusimmat

Mitä jos Super Mariolla olisi ollut konekivääri?

29.10.2010 10:45 Miikka Lehtonen

Super Mario? Konekivääri? Tämähän kuulostaa aivan huonolta hiekkalaatikon legendalta! Sitä se itse asiassa olikin, sillä allekirjoittanut pääsi todistamaan moista ihmettä pari vuosikymmentä sitten. Mutta eipä tainnut tuolloin itkien Super Marion konekivääristä sopertava tietää, miten lähellä toteutumista hänen visionsa olikaan…

Amerikkalainen IGN.com on saanut käsiinsä dokumentteja, jotka liittyvät Super Marion 25. syntymäpäivän kunniaksi julkaistuun kokoelmaan. Sen mukana tulee mieletön määrä Mario-triviaa ja keräilyharvinaisuuksia — ainakin Japanissa. Ja juuri näistä dokumenteista on peräisin myös tieto, jonka mukaan Mariolla oli yhdessä vaiheessa aseita.

Itsensä Shigeru Miyamoton allekirjoittama suunnitteludokumentti kertoo Super Mario Brosin versiosta, jossa hyppiminen tapahtui ristiohjaimen yläsuunnalla, B juoksutti Mariota ja A… A oli hyökkäysnappi. Dokumentin mukaan Marion perushyökkäys oli potku, mutta hän pystyi seikkailunsa aikana poimimaan mukaansa myös erilaisia aseita, kuten kiväärin ja sädepyssyn.

Tämä olisi toki miellyttänyt kaikkia niitä angstisia teinejä, joiden mielestä yli kaksi väriä sisältävä peli on vauvoja varten, mutta itse olen harvinaisen tyytyväinen siitä, että Miyamoto mietti ratkaisua uudelleen.

Lähde: IGN.com

Lisää aiheesta

Super Mario Collection Eurooppaan joulukuussa

Lue myös

YLEn demoscene-dokumentti julkaistu – katso jaksot 1-6

PlayStation Move -pelien toinen aalto

Äiti tappoi vauvansa Farmville-pelin takia

Muropaketin uusimmat