Uusimmat

Modern Warfare -perseily jatkuu – tässä uusimmat käänteet

03.03.2010 11:15 Miikka Lehtonen

Kuten eilen tuhansien muiden saittien tavoin uutisoimme, Infinity Wardilla tapahtui kummia. Tiimin vetäjät saivat vähin äänin potkut ja ovelle ilmestyi muskelimiehiä valvomaan, etteivät selviytyjät ryhtyneet rettelöimään. Tämän jälkeen Activisionilta on kuulunut kummia ja on ihme, jos yksi jos toinenkin kulmakarva ei hiljalleen kohoa.

Eilinen päivä oli todellakin sangen synkkä miljardeja taaloja emoyhtiölleen tuottaneen Infinity Wardin studiolla. Tiiviin tiimin vetäjät saivat vähin äänin kenkää suljettujen ovien takana järjestetyssä palaverissa, eikä kukaan muistanut kertoa asiasta heidän alaisilleen.

Eilispäivän aikana alkoi sitten selvitä taustoja. Ensin Activision ilmoitti osakkeenomistajilleen suorittaneensa irtisanomiset ”törkeän niskuroinnin” seurauksena. Sitten paljastui lisää. Kävi ilmi, että Infinity Wardille ei ole maksettu penniäkään rojaltteja Modern Warfare 2:sta, joka vastasi yksinään yli miljardin taalan tilipäivää Activisionille. Sopimuksia näkemättä on toki mahdoton sanoa, onko moista pykälää olemassakaan, mutta alan tähän puoleen perehtyneiden mukaan se olisi käytännössä ennenkuulumatonta.

Seuraavaksi kävi ilmi, että Infinity Wardin sopimus Activisionin kanssa oli päättymässä tämän vuoden lokakuussa ja studion pomot olivat kyselleet muilta julkaisijoilta mahdollisuuksia vaihtaa leiriä. Tämä ei varmasti miellyttänyt heidän nykyisiä herrojaan, joten ongelmavyyhti alkaa purkautua.

Ei tarvitse olla Hercule Poirot oivaltaakseen, että Infinity Wardin pojat eivät olleet tyytyväisiä Activisionilla. Ei sinänsä ihme, sillä luovuutta ja huolellista viimeistelyä painottava tiimi tuskin viihtyy talossa, joka ei kustanna pelisarjoja, ellei niissä ole ”joka vuosi hyödynnettävää potentiaalia”. Se onkin sitten mysteeri, mistä tarkka kiista johtui. Halusiko Activision luovuttaa Modern Warfare -sarjan Treyarchille? Olisiko Infinity Wardilta vaadittu kolmatta peliä ennen sopimuskauden päätöstä? Emmeköhän kuule senkin vielä.

Sitä ennen tiedämme kuitenkin jo, että eilisen jälkimainingeissa Activision on perustanut uuden Call of Duty -kehitysryhmittymän, jonka eräänä tarkoituksena on pohtia, miten sarjaa voitaisiin muokata sellaiseen muotoon, että se miellyttäisi ”aasialaisia pelaajia”. Näemmekö nämä uudistukset jo tämän syksyn Call of Duty -pelissä, vai vasta ensi syksyn Call of Duty -pelissä? Molemmat ovat Activisionin mukaan jo kehitteillä.

On toki täsmennettävä, että emme vielä tunne kaikkia faktoja, joten kokonaiskuva voi muuttua vielä ratkaisevasti, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Bobby ”pelien tekemisen pitää olla masentavaa ja ahdistavaa” Kotick on taas vähän Bobby Kotick. Tim Schafer summasi ehkä asian parhaiten Twitter-viestissään sanomalla, että tästä touhusta ei kannata suuttua Activisionille yhtään sen enempää kuin apinalle omien jätöstensä heittelemisestä. Se on vain pedon tapa kommunikoida.

Lisää aiheesta

Activision kerää irtopisteitä – not

Activisionin gorillat riehuvat Infinity Wardilla: irtisanomisia, uhkailua ja draamaa

Lue myös

Wiin huippuhetki koettiin jo

Arvostelu: S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat (PC)

Arvostelu: Aliens vs. Predator (PC, PS3, Xbox 360)