Uusimmat

Pelikehittäjä: Dante’s Infernon mainonta oli upeaa

09.02.2010 13:26 Jukka O. Kauppinen

Juuri julkaistun Dante’s Infernon sisältö ei vakuuttanut täysillä arvostelijaamme Tero Lehtiniemeä. Peliä edeltäneet mainoskampanjat ja toimittajien kiusaamiset puolestaan herättivät huomiota omituisilla ideoillaan. Danten tekijät ovat kuitenkin onnellisia kaikesta hypestä.

”Pelikehittäjänä tällaisista markkinointikampanjoista uskaltaa vain unelmoida. Pelin aihe ja kamppikset, jotka koskettelivat muun muassa syntiä, helvettiä, ahneutta ja himoa, niistä pystyttiin tekemään kuohuttavia ideoita”, kehuu pelin tuottaja Jonathan Knight.

Hieman yllättäen pelin seksuaalisuus ja tissit eivät tuottaneet ongelmia jenkkilässäkään.

”EA:n ei tarvinnut sensuroida mitään. Alastomuus ei ollut ongelma, seksi olisi ollut. Amerikassa nakuilu on kuitenkin kovin puhuttu aihe, joka aiheuttaa enemmän kohua kuin väkivalta, josta ei usein edes mainita.”

”Euroopassa alastomuus ei sen sijaan juuri herätä huomiota.”

Aidosti käyttäytyvien penisten, toimittajille lähetettyjen shekkien ja muiden kiusoittelujen ohessa mainoksia on tehty myös kieli poskessa:

 

Upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

Ars Technican haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan täältä:

Lue juttu: Dante’s Inferno interview: of marketing and Gods of War

Lisää aiheesta

Dante’s Inferno (PS3, Xbox 360)

Dante Alighieri oli keskiajalla vaikuttanut runoilija, jonka tunnetuin teos oli varmasti Jumalainen näytelmä. Sen ensimmäinen osa, Inferno, kuvaa runoilijan matkaa läpi Helvetin eri tasojen.

Dante’s Inferno on parhaiten hyytävistä Dead Space -kauhuräiskinnöistä tunnetun Visceral Studiosin näkemys Danten matkasta. Koska kaunopuheinen runoilija ei ole toimintasankarina sieltä vetovoimaisimmasta päästä, on pelin suhteen otettu varsin suuria erivapauksia. Ja tietysti tissejä.

Dante’s Infernosta jo sarjakuva, elokuva helmikuussa

Elokuvastudiot tappelevat EA:n pelistä, jota ei ole edes julkaistu

Lue myös

Google avasi Suomen Street View-palvelun

Gran Turismoja myyty jo yli 55 miljoonaa – GT5:ttä ei kannata kuumottaa

Kuu nousee Shattered Horizonin ylle – katso ensikuvat

Mass Effect 2 saa tänään ilmaista DLC:tä