Uusimmat

Pelinarkkari vaatii elämäänsä takaisin

24.08.2010 15:00 Jukka O. Kauppinen

Elämä. Mitä se on? Mikä on sen tarkoitus? Ei kysytä tätä ainakaan Marvin-robotilta. Sen sijaan voisimme kysäistä asiaa vaikkapa amerikkalaiselta mieheltä, joka on kokenut elämässään hirvittävän vääryyden. Hänen elämänsä on näet mennyt täysin hukkaan. Miekkonen pelasi viiden vuoden ajan 20 000 tunnin ajan Lineage II -nettiseikkailua ja vaatii nyt pelitalolta korvauksia hukatusta elämästään.

Ihan totta. Ei, nyt ei ole aprillipäivä. Craig Smallwood kertoo langenneensa perusteellisesti grindimorppi Lineage II:n pauloihin. Omien sanojensa mukaan hän ei ”pystynyt heräämään, peseytymään tai olemaan yhteydessä perheen tai ystävien kanssa”.

Viiden vuoden aikana Smallwood käytti pelaamiseen yli 20 000 tuntia. Jos laskemme tasan 20 000 tunnin mukaan, niin pelin parissa vierähti 833 vuorokautta – eli lähemmäs kaksi ja puoli vuotta reaaliaikaa. Toisin sanoen – pelinarkkari istui grindaamassa lähemmäs puolet vuorokaudesta.

Tämä on Smallwoodin mielestä tietysti pelin valmistajan vika, minkä johdosta hän vaatii oikeudessa korvauksia hukatusta elämästään.

Ihan pikku pikku detaljina Smallwood päätyi haastamaan NCsoftin oikeuteen elämänsä menettämisestä vasta sen jälkeen, kun NCsoft lukitsi miekkosen pelitilit käyttöehtojen vastaisen toiminnan johdosta. Pelitalon mukaan Smallwood on rikkonut sääntöjä muun muassa kauppamalla pelirahaa ja -esineitä tosimaailman valuuttaa vastaan.

Odotamme oikeuden tuomiota jännityksellä.

Lisätietoja: Addicted Gamer Sues Game-Maker, Says He is ‘Unable to Function’

Lisää aiheesta

Lineage 2: The Chaotic Chronicle (pc)

Lineage II hyvässä iskussa

Verkkoseikkailujen mokaisessa maailmassa osa 2: roskamorpit

Lue myös

BBS Documentary – purkista purkkiin käy bittimme tie

eDomen arvosteluviikko: Endless Ocean 2, Green Day, Kane & Lynch 2, Lead and Gold, Metroid: Other M ja Minecraf

Mario Kart -pyöräteistä mallia vaikkapa Tampereelle?

Modern Warfare 2 on Britannian kaikkien aikojen kovin hittipeli