Uusimmat

Star Wars: The Old Republic vasta ensi vuonna?

06.05.2011 10:00 Miikka Lehtonen

Sarjassamme Lehtosen lentävät lauseet: ”kevät on uusi syksy”. Vielä muutama vuosi sitten kaikki mahdolliset pelit julkaistiin viikon sisään lokakuun lopussa. Sitten joku nero huomasi, että pelin voi julkaista myös joulun jälkeen. Nyt miltei kaikki mahdolliset pelit julkaistaan tammikuussa. Miten tämä liittyy The Old Republiciin? Arvaa!

Niinhän siinä tosiaan muutama vuosi sitten kävi, että joku nero keksi siirtää pelinsä lokakuun pelipaniikista tammikuulle, jossa on perinteisesti ollut kovin hiljaista. Ja kun markkinoilla ei ollut oikein mitään muutakaan, pelihän toki myi. Todisteena siitä, että pelialalla ollaan kopioinnissa tosi hyviä, noin 60% muistakin peleistä siirtyy nykyään vaivihkaa tammikuulle ”välttääkseen loppuvuoden ruuhkat”. Kohta sitten varmaan siirrytään kesälle, jotta vältetään tammikuun ruuhkat. No, olen itse iloinen siitä, että hiljalleen niitä hyviä pelejä ilmestyy pitkin vuotta, eikä vain yhdellä viikolla.

Mutta takaisin The Old Republiciin. Vaikka EA yhä toivoo sitkeästi, että hillittömän kallis ja huisilta näyttävä Star Wars -MMO ehtisi vielä loppuvuoden pelimarkkinoille, EA:n julkaisupäällikkö Frank Gibeau alustaa jo innokkaasti sitä kohta varmasti kuultavaa siirtoilmoitusta.

EA:n sijoittajatapahtumassa puhunut Gibeau totesi, että pelillä ei vieläkään ole julkaisupäivää. ”Emme kerro vielä julkaisupäivää kahdesta syystä. Ensinnäkään emme halua kertoa kilpailijoillemme, missä menemme. Ja toiseksi haluamme lisää dataa pelin betatestistä, jotta julkaisu tulee olemaan mahdollisimman erinomainen.”

Gibeau totesikin, että on olemassa ”pieni mahdollisuus”, että peli siirtyisi vuoteen 2012. Koska pelialalla nämä pienet mahdollisuudet toteutuvat yllättävän usein, voinemme jo ryhtyä varaamaan tammikuuta vapaaksi Mass Effect 3:a ja The Old Republicia varten.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Child of Eden on jotain uskomattoman kaunista

Dishwasher: Vampire Smile (Xbox 360)

Pokemon White (DS)

SOCOM Special Forces – haastattelussa pelin pääsuunnittelija