Valve tarjoaa selityksen: tämän takia Half-Life: Alyxista tuli VR-peli

22.11.2019 12:50 | Muropaketin toimitus

VR-laitteet tarjoavat kehittäjien mukaan monipuolisia mahdollisuuksia Half-Life: Alyxin pelisuunnitteluun.

Valve julkisti eilen kokonaan uuden Half-Life -pelin, joka kantaa nimeä Half-Life: Alyx. Monille tuli kuitenkin varmasti pettymyksenä, että peli toimii vain ja ainoastaan VR-laitteilla, eikä sitä voi siis pelata perinteisesti näytöltä, hiirellä ja näppäimistöllä ohjaten.

Eurogamerin mukaan Valven pelisuunnittelijoilla on kuitenkin hyvät perusteet päätökselleen tehdä Alyxista kokonaan VR-peli.

”Mitä enemmän käytimme ohjaimia ja päähinettä, sitä paremmin ymmärsimme sen määrän vuorovaikutusta ja sen määrän mahdollisuuksia, jotka nämä tarjoavat”, selittää pelisuunnittelija Dario Casali.

Casali selittää, ettei hiirellä ja näppäimistöllä voi mitenkään päästä samoihin mahdollisuuksiin, jotka käsien ja katseen vapaa liikuttaminen 3D-maailmassa tarjoavat. Pelissä voi esimerkiksi raottaa ovea varovasti, kurkistaa raosta, heittää siitä kranaatin tai ampua sen lävitse. Mahdollisuuksia on kehittäjien mukaan todella paljon.

Toinen pelisuunnittelija Robin Walker myös kertoo, että Alyx sai alkunsa VR-pelinä, ja se muuttui vasta myöhemmin Half-Life -sarjan peliksi. Valven ensisijainen tavoite oli siis julkaista suuren luokan VR-peli.

Half-Life: Alyx ilmestyy maaliskuussa 2020, ja se tukee kaikkia PC:n VR-laitteita.