Xbox-pomo antoi varovaisen optimistisia uutisia PlayStation-pelaajille: ”Emme aio tuhota yhteisöjä”

19.01.2022 07:00 Muropaketin toimitus

Microsoftin eilinen jättikauppa Activision Blizzardista on saanut PlayStation-pelaajat huolestuneiksi.

Studio ilmoitti aikeensa ostaa Activision Blizzard 67,8 miljardin dollarin hintaan, mikä tietää julkaisijajätin studioiden ja pelien siirtymistä Xboxin alaisuuteen. Phil Spencer on kuitenkin lohduttanut PlayStationin omistajia, ettei tämä välttämättä tarkoita monialustajulkaisujen loppumista.

Bloombergille antamassaan haastattelussa Spencer toteaa seuraavanlaisesti:

”Sanon tämän niille pelaajille, jotka pelaavat Activision Blizzardin pelejä Sonyn alustalla: Meidän tarkoituksena ei ole vielä yhteisöjä pois tuolta alustalta ja aiomme vaalia tätä.”

Tosin sanamuodot saattavat koskea vain nykyisiä Activision Blizzardin pelejä, jolloin kaikki myöhemmin julkaistavat saattaisivat jäädä Xbox-konsoliyksinoikeuksiksi. Bloombergin nimettömänä pysynyt lähde kuitenkin kertoo, että päätökset tehdään jatkossa nimikekohtaisesti, jolloin osa peleistä saatetaan tuoda PlayStationille ja Switchille ja osa pysyy jatkossa Xbox-yksinoikeuksina.

Toisaalta samanlaista kielenkäyttöä käytettiin myös viime vuonna, kun Microsoft ilmoitti ostavansa ZeniMax Studiosin. Sittemmin yhtiö on paljastanut, että kaikki Bethesdan pelit tulevat joko ”ensin tai pyörivät parhaiten” Microsoftin omilla alustoilla ja että osa peleistä jää yksinoikeudeksi PC:lle ja Xboxille.

Activision Blizzardin kohdalla kyse on yksistä maailman suosituimmista pelisarjoista, kuten Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Overwatch, Diablo ja Sierra-pelit.

Lue myös: Microsoft ostaa Activision Blizzardin – Kauppasumma lähes Suomen valtion vuosibudjetin verran