Xbox Series X/S:n taaksepäin yhteensopivuus yltää yllättävään suuntaan: Microsoftin konsoleilla toimivat myös PS2-pelit

01.12.2020 10:31 | Muropaketin toimitus

Xbox Series X/S -konsoleilla on onnistuttu pelaamaan PlayStation 2:n pelejä, mikä tekee Microsoftin konsoleiden taaksepäin yhteensopivuudesta PS-pelien suhteen paremman kuin PS5 itse.

Yllättävässä aluevaltauksessa ovat onnistuneet innokkaat retropelaajat, jotka ovat hyödyntäneet tuoreiden konsoleiden sisäänrakennettua kehittäjätilaa, joiden avulla PlayStation 2:n pelejä on onnistuttu emuloimaan konsolilla.

Modern Vintage Gamer -kanava onkin julkaissut uuden videon, jossa he esittelevät muun muassa God of Warin, Shadow of the Colossuksen ja God Handin pyörivän Xbox Series S:llä. Vaikka peleissä nähdään joitain bugeja, tuntuvat ne pyörivän pääasiallisesti varsin sulavasti kilpailevalla konsolilla.

Emuloinnin taustalla on tosiaan erillinen Developer Mode -tila, jonka kautta konsolilla voi suorittaa RetroArch-emulaattorin ilmeisen hyvällä suorituskyvyllä. Kyseessä on ilmainen ja avointa lähdekoodia hyödyntävä alustojen välinen emulointityökalu, jonka avulla tietyille konsoleille julkaistuja pelejä voi pelata myös muilla alustoilla.

Teoriassa emulaattorin avulla voitaisiin pelata myös alkuperäisen PlayStationin, PSP:n ja jopa Nintendon pelejä Xbox Series -konsoleilla. Emulaattorin käyttö ei vaan välttämättä ole Microsoftin käyttöehtosopimusten mukaista toimintaa ja voi siten aiheuttaa seuraamuksia.

PlayStation 5:n taaksepäin yhteensopivuus yltää ainoastaan PlayStation 4 -peleihin, minkä vuoksi Modern Vintage Gamereiden tempaus on aiheuttanut pientä huvitusta verkkofoorumeilla.

Muropaketin uusimmat