UUSIMMAT

Sandy Bridge -pelikannettavat (Asus, MSI & Samsung)

15.09.2011 23:21 |

Muropaketissa on testattu kannettavia tietokoneita aina aika ajoin, mutta viimeisen muutaman vuoden aikana pääpaino on pysynyt pienikokoisissa kannettavissa tietokoneissa ja lisäksi testissä ovat käyneet muun muassa Samsungin ja Applen ohuet, mutta suorituskykyiset kannettavat. Edellisen kerran paneuduimme pelikäyttöön kohdistettuihin kannettaviin tietokoneisiin vuoden 2008 lopulla, jolloin testissä oli Fujitsu-Siemensin Core 2 Duo -aikakauden kaksi mallia.

Tietokoneiden kehitys on edennyt Core 2 Duo -aikakaudesta reilusti ja nykypäivänä suorituskykyisimmästä prosessoritarjonnasta pitävät huolen Intelin Sandy Bridge -koodinimelliset Core i7 -tuoteperheen mallit. Graafisen puolen kiihdytyksestä tarjolla on kahden grafiikkapiirin SLI- ja CrossFireX-ratkaisuja. Tässä artikkelissa keskitymme Asuksen, MSI:n ja Samsungin kesän 2011 pelikannettaviin, joissa on käytössä Intelin uusi Sandy Bridge -mobiiliprosessori ja yhden grafiikkapiirin näytönohjainratkaisu.

Artikkelissa paneudutaan tarkemmin 1400-1600 euron hintahaarukkaan asettuviin Asus G74SX-, MSI GT780R- ja Samsung RF712 -mallisiin kannettaviin tietokoneisiin ja niiden ominaisuuksiin. Samsungin kannettava on varustettu AMD:n Radeon-tuoteperheen näytönohjaimella, kun taas Asus ja MSI ovat luottaneet NVIDIAn GeForce-näytönohjaimeen. Artikkelin loppupuolella vertaamme kannettavien suorituskykyä, tehonkulutusta, akunkestoa, melua ja lämpötiloja.

Sisältö

  1. Sandy Bridge -pelikannettavat (Asus, MSI & Samsung)
  2. Asus G74SX
  3. MSI GT780R
  4. Samsung RF712
  5. Kokovertailu, testikokoonpanot & testit
  6. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat