Testissä langallinen SteelSeries Rival 600 -pelihiiri – Käyttömukavuutta ja helppoa hallittavuutta

18.02.2018 11:00 | Antti Voutilainen

Langattomat pelihiiret valtaavat alaa langallisilta, mutta jälkimmäisiinkin tulee edelleen uusia ominaisuuksia. Hyvä osoitus tästä on SteelSeriesin Rival 600, johon on lisätty toinen sensori. Testasimme, onko hiiren lisäsensorista pelaamisessa mitään etua. Samalla tutustuimme myös laitteen muihin ominaisuuksiin ja luonnollisesti käyttömukavuuteen.

Pelaamisen oheislaitteiden markkinoilla kilpakumppaneita riittää. Mukaan tulee jatkuvasti uusia kilpailijoita, jotka yrittävät päästä haukkaamaan oman osansa oheislaitemarkkinoista. Hyvänä esimerkkinä ovat perinteiset rautavalmistajat kuten Asus, MSI, Corsair ja Cooler Master.

Kuluttajan kannalta laaja tarjonta on hyvä asia, sillä valinnanvaraa löytyy. Markkinoilta ei myöskään löydy teknisesti yhtä ylivoimaista hiirtä, jonka kaikki haluaisivat, sillä hiiri on hyvin henkilökohtainen oheislaite. Yhden kämmeneen sopiva hiiri voi olla toisen käteen epämiellyttävä. Kilpailu siirtyy DPI-lukemista ergonomiaan ja muihin ominaisuuksiin, joilla hiirestä saa enemmän irti.

Langallisissa hiirissä tuotekehitys on viime aikoina painottunut ergonomiaan ja LED-valojen lisäämiseen. Tämä on omiaan herättämään huolen, onko langallisissa hiirissä jo saavutettu kehityskaaren huippu. Tuskin kuitenkaan, sillä markkinoille putkahtelee virkistäviä poikkeuksiakin, kuten joystickeillä varustettu Lexip ja tuplasensorillinen SteelSeries Rival 600.

Rival 600 -pelihiiri edustaa hiirimalliston kalliimpaa kastia. Valmistajan sivuilta tilattuna hinta on 90 euroa. Suomalaisilta jälleenmyyjiltä hiiren saa testihetkellä halvimmillaan 86 eurolla.

Odotukset SteelSeriesin uutuushiiren suhteen olivat Muropaketin toimituksessa korkealla, koska verrokkikalustoon kuului jo entuudestaan saman valmistajan hiiri. Testasimme Rival 600:n kohdalla lisäsensorin lisäksi sitä, miten käyttömukavuus ja tarkkuus ovat kehittyneet. Nämä ovat kuitenkin ne ominaisuudet, jotka heijastuvat eniten päivittäiseen käyttöön.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto