UUSIMMAT

Ominaisuudet

18.02.2018 11:00 | Antti Voutilainen

Ominaisuudet

SteelSeries Rival 600 -pelihiiri on muotoiltu oikeakätisille. Siitä osoituksena ovat hiiren vasempaan kylkeen sijoitetut kylkinäppäimet, joita on kolme kappaletta. Kokonaisnäppäinmäärä on yhteensä seitsemän.

Päänäppäinten lisäksi hiiren rullan alapuolelta löytyy näppäin, jolla saa vaihdettua ennalta määrättyjen herkkyysasetusten välillä. Päänäppäimissä käytetään 60 miljoonaa klikkausta kestäviä mekaanisia kytkimiä.

Hiiren pääsensorina on SteelSeriesin oma, optinen TrueMove3-sensori. Hiiren varsinaisena erikoisuutena on pääsensorin viereen sijoitettu optinen syvyyssensori. Toisen sensorin avulla nostokorkeus saadaan tiputettua 0,5 millimetriin. Alhaisen nostokorkeuden etuna on se, että sensori lakkaa rekisteröimästä liikettä aiemmin. Nostokorkeuden ollessa suurempi sensori saattaa rekisteröidä ei toivottua liikettä, kun hiirtä siirtää. Ominaisuus lienee erityisen tervetullut niille, jotka käyttävät alhaista tarkkuutta ja hiirikäden liike on suurta.

Pääsensorin maksimitarkkuudeksi ilmoitetaan 12000 CPI. Tarkkuus on säädettävissä ohjelmallisesti 100 CPI:n tarkkuudella. Konepellin alta löytyy 32-bittinen ARM-prosessori, jonka ansiosta hiireen määritetyt säädöt jäävät hiiren sisäiseen muistiin.

Hiiren kylkien taakse on piilotettu paikat lisäpainoille. Hiiren mukana toimitetaan kahdeksan kappaletta neljän gramman painoja. Painot löytyvät pienestä, erillisestä kumilaukusta. Hiiren kylkipalat ovat magneettikiinnitteiset. Ilman painoja ja kaapelia on hiiren paino 96 grammaa, lisäpainojen kanssa paino nousee 128 grammaan. Irrotettavan USB-kaapelin pituus on kaksi metriä.

Hiiren itsensä ulkomitat (suurimmasta kohdasta mitattuna) ovat 131 x 69 x 43 millimetriä.

SteelSeries Rival 600 -hiiren hallinnointiin käytetään SteelSeries Engine 3 -ohjelmaa. Nykystandardien mukaan siitä löytyykin kaikki tarpeellinen ja vähän ylikin.

Ohjelman kautta hoidetaan hiiren tarkkuuden, nostokorkeuden ja näppäinkonfiguraation säätö. Samasta paikasta säädetään myös RGB LED -valaistuksen hienosäätö oman maun mukaiseksi.

Engine Apps -välilehden takaa löytyy tarjolla olevat laajennukset. Tarjolla on laajennuksia valaistusta varten (SteelSeriesin laitteiden valaistuksen synkronointi keskenään), mutta myös laajennuksia pelejä silmällä pitäen. Discordia varten löytyy myös oma laajennus. Library-välilehdellä pystyy määrittämään ohjelma- tai pelikohtaiset asetukset. Käytännössä sovelluskohtainen valinta tehdään olemassa olevista profiileista.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat