Uusimmat

Nykykoneille kierrätetty klassikkokauhu on yhä kelpo peli mutta ei oikein rakkaudella tehty – arvostelussa Resident Evil HD Remaster

12.02.2015 14:00 Jukka O. Kauppinen

Minne meni Miikka? Huhuu? Kukkuu? Ei kuulu, ei näy. Taisi käydä vanhanaikaisesti.

Resident Evil HD Remaster — tästä eteenpäin vain Resident Evil — kertoo tarinan ryhmästä erikoisjoukkojen sotilaita, jotka lähtevät etsimään Raccoon Cityn lähelle kadonnutta helikopteria. Helikopteri löytyy maasta liekeissä ja sitä tutkimaan lähtevät jermut joutuvat zombikoirien hyökkäyksen kohteeksi. Eloonjääneet pakenevat läheiseen kartanoon, jossa ei toki voi olla mitään vaarallista, eihän?

Itse peli on sitä kartanon tutkimista. Valtavan kokoinen talo pitää sisällään kaikkea keittiöistä ja kellareista kasvihuoneisiin ja laboratorioihin saakka. Niin — ja tietenkin myös aimo annoksen eläviä kuolleita kaikissa olomuodoissaan. Zombiutuneet ihmiset ja koirat, sekä erilaiset geneettisten kokeiden tulokset pitävät huolen siitä, että tekemistä riittää.

Resident Evil on myös siitä veikeä peli, että sehän aloitti niin sanotun survival horrorin, eli selviytymiskauhun genrenä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyse ei ole mistään räiskintäpelistä, vaan pelaajan olisi tarkoitus yrittää selvitä vähän kaikenlaisin keinoin. Ammuksia, lääkintäpakkauksia ja muita resursseja on niin vähän, ettei niitä voi kylvää aivan jokaiseen haavaan tai zombiin.

Lue koko arvostelu: Resident Evil HD Remaster (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lisää aiheesta

Alone in the Dark: Illumination –ennakko (PC) 

Resident Evil 5 Gold (PS3, Xbox 360) 

Resident Evil 6 (PC, PS3, Xbox 360) 

Resident Evil Revelations (PS3, Wii U, Xbox 360) 

Resident Evil: Operation Raccoon City (PC, PS3, Xbox 360) 

Resident Evil: Revelations (3DS) 

Resident Evil: The Mercenaries 3D (3DS) 

The Evil Within (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

The Long Dark -ennakko (PC)