Uusimmat

Satumaisen kaunis roolipeli nappasi viisi tähteä (viidestä!)

16.06.2014 21:00 Jukka O. Kauppinen

Ubisoftin satumainen roolipeli Child of Light oli kovasti Julius Jämsénin mieleen. 5/5 ja Peukku. Lue miksi!

Child of Light on satumaisen kaunis peli. Vesivärimaalauksilta vaikuttavat hahmot ja maisemat tukevat tunnelmaa täydellisesti ja yksityiskohdistaan huolimatta grafiikka on hyvin selkeää. Sama koskee musiikkia: vähäeleisiä pianomelodioita viljellään harvakseltaan, juuri niin usein että, pelaaja muistaa äänimaailman olemassaolon. Child of Lightin kaikki osa-alueet tukevat taianomaisen tunnelman luomista.

Satukirjamaisuutta lisätään vielä dialogilla, jonka jokainen rivi päättyy loppusointuun. Tätä voi halutessaan pitää väkinäisenä ratkaisuna mutta itse rakastan lopputulosta. Pelin parhain huumori löytyykin hahmosta, joka on kirottu kykenemättömäksi riimeihin, joten muut saavat täydentää hänen lauseitaan turhautumiseen asti. Muutenkin hahmokaartin kirjavuus viehättää. On pikkutyttö, joka itsensä kokoisen miekan kanssa on lähitaistelija, syvästi masentunut klovni ja maagi, jolla on taikasauvan sijasta piippu. Uusia tuttavuuksia saa halutessaan mukaan seurueeseensa tasaiseen tahtiin, mutta kaikkia ei ole pakko huolia mukaan.  

Lue koko arvostelu:Child of Light (PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360, Xbox One)

Lisää aiheesta

Child of Light -ensikosketus – satumaisen kaunis seikkailu  

Muun muassa Assassin’s Creed: Brotherhood- ja Far Cry 3 -pelit ohjannut Patrick Plourde vain halusi tehdä jotain erilaista, pientä ja kaunista. Ja pienellä, ketterällä tiimillä.

Niinpä hän suunnitteli interaktiivisen runon aikuiselle pelaajalle, kasasi Ubisoftin veteraaneista oman dream teaminsä ja ryhtyi paiskimaan töitä. Tulos on peli, joka loitsii peliruuduille häikäisevän kauniin ja omintakeisen seikkailupelin, joka hakee innoitteensa niin saduista, satukirjoista, renessanssin taiteesta ja runoilijoilta. Ja ihan, ihan vähän jrpg-seikkailuista.