Uusimmat

Viikon peli Konsoleille kääntyy harvoin niin ylistettyjä pelejä kuin Crusader Kings III

01.04.2022 09:00 Muropaketin toimitus

Paradoxin kehittämä keskiaikainen strategiapeli kääntyi uuden sukupolven konsoleille.

Kuluneen viikon huomattavin pelijulkaisun on Paradox Interactiven konsoleille kääntynyt Crusader Kings III. Suosittu keskiaikainen massiivistrategia ilmestyi tiistaina 29. maaliskuuta PlayStation 5:lle ja Xbox Series X/S:lle.

Konsoleille ei turhan paljon ole laadukkaita historiallisia strategiapelejä tarjolla, ja Crusader Kings III on sieltä kehutuimmasta päästä. Vuonna 2020 ilmestyneen PC-version keskiarvo on Metacriticissä erinomainen 91, eikä pelille ole listattu yhtäkään keskinkertaista tai negatiivista arvostelua. Lisäksi Steamissa pelille on rekisteröity kymmeniä tuhansia käyttäjäarvioita, joista 93 prosenttia on myönteisiä.

Crusader Kings III haastaa pelaajan ohjastamaan oma hallitsijasukuaan keskiajan halki syväluotaavassa strategiapelissä. PC Gamer on ylistänyt peliä ”lannistumattomaksi tarinageneraattoriksi, joka suoltaa loputtomasti kiehtovaa vaihtoehtoista historiaa”. Myös konsolikäännökset ovat saaneet ensimmäisissä arvioissa lähes yhtä lämpimän vastaanoton kuin alkuperäinen PC-versio.

Crusader Kings III on tarjolla uusille alustoille perusversiona sekä laajennettuna Royal Editionina, joka sisältää myös pelin kausikortin. Jälkimmäisen voi tietysti ostaa myös erikseen.

Alta näet pelin konsoliversion tuoreen trailerin.