Uusimmat

Total War palaa ikuiseen Roomaan – arvostelussa Rome 2

03.09.2013 10:32 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen. Total War. Rome 2:

Se merkittävin strategiaosion uudistus on kuitenkin äärimmäisen tervetullut täystuuletus siihen, miten valtakuntia johdetaan. Pelialue koostuu yhä lääneistä, kuten ennenkin, mutta nyt noin neljästä niistä koostuu aina yksi yhtenäinen hallinta-alue, joka laajuisesti asioita käsitellään. Esimerkkinä vaikka fiktiivistä eteläistä Suomea hallussaan pitävä valtakunta ei tuunaisi erikseen Turun ja Tampereen verotusta ja muita asetuksia, vaan määräisi, että eteläinen Suomi nauttii matalista veroista ja keskittyy tuottamaan ruokaa.

Paljon muitakin uudistuksia nähdään. Erillisten armeijoiden hallinta on entistä helpompaa ja niiden maksimimäärä on rajoitettu sen mukaan, miten suuri ja toimiva pelaajan valtakunta on. Yksiköitä ei värvätä enää irrallaan kaupungeissa, vaan armeijatasolla. Jos kaupungissa ei ole erillistä armeijaa, sitä puolustavat rakennusten mukanaan tuomat puolustusjoukot. Sankarit ja komentajat keräävät yhä kokemusta ja oppivat uusia taitoja, mutta myös pitkään taistelleet armeijat saavat yhteisiä kokemustasoja. Niiden kautta paljon merellä aikaansa viettävälle porukalle voi vaikka antaa erikoiskyvyn, jonka ansiosta ne ovat entistä parempia merisotilaita.

Politiikka, sisäiset paineet ja valtakunnan yleisfiilis ovat paljon monipuolisempia kuin aiemmin. Kulttuurityypistä riippuen muut ryhmittymän poliittiset voimat voivat yrittää kammeta pelaajaa palliltaan eri tavoin ja tämän täytyy sitten yrittää pitää kansa ja kollegansa tyytyväisinä erilaisilla tavoilla. Sisällissodat, kruununtavoittelijat ja muut pyrkyrit odottavat heti kulman takana.

Lue koko arvostelu: Total War: Rome II (PC)

 

Rome: Total War (pc) 

Tarjonnaltaan Rome: Total War on lähes loputon. Roomalaiskampanjoiden lisäksi pelissä voi asettua myös muiden kansojen, kuten egyptiläisten, gallialaisten tai kreikkalaisten, haarniskoihin. Kampanjoiden lisäksi sotia voi myös historiallisissa taisteluissa, joissa voi yrittää muuttaa historiaa, tai sitten verkossa muita ihmispelaajia vastaan.

 

Lisää aiheesta

Empire: Total War (PC) 

Medieval II: Total War (PC) 

Napoleon: Total War (PC)

Rome: Total War – Alexander (pc)

Total War: Shogun 2 (PC) 

Wiikon wanha: Shogun: Total War 

Muropaketin uusimmat