Uusimmat

Putken tuolla puolen siintää liki järisyttäviä muutoksia – arvostelussa uusin CoD

27.11.2012 18:15 Jukka O. Kauppinen

Kaikki maailman CoDistit yhtykää riemuun. Black Ops II ei ole ihan syyttä hittilistojen ykkösenä, sillä sehän on… Hyvä peli! Jota on kaiken lisäksi jopa uudistettu sitten edellisosan, jopa onnistuneesti. Mikä mukavinta, tällä kertaa peli iskee muillakin tavoilla kuin shokkiotsikoilla. Tero Lehtiniemi raportoi tulevaisuudesta:

Ensinnäkin yksinpeliin on tuotu tuttu varustevalikko. Kartoilla olevien haasteiden suorittaminen ja tarinassa eteneminen avaavat pelaajan käyttöön uusia entistä tehokkaampia varusteita, lisävarusteita  ja apuvälineitä. Aina ennen tehtävän alkua valitaan varustus, ja varsinkin tulevaisuusosioissa valinnanvaraa on suorastaan hengästyttävän paljon. Halutessaan pelin tyrkyttämän konepistoolin voi vaihtaa sinkoon tai pistoliin miniguniin, ja muutenkin valinnanvara on melkoinen kulttuurishokki.

Toisena on itse tarina ja kartat. Tutun putkimaisuuden sijasta Black Ops II:n tehtävät ovat pullollaan piilotettuja varustekätköjä, vaihtoehtoisia reittejä ja muuta sarjalle hyvin epätyypillistä. Karttojen tutkimiseen rohkaistaan monella tapaa, ja ilmiselvin reitti ei aina ole välttämättä ainoa tai paras. Esimerkiksi tehokkaat lisävarusteet, juonen vaatimat erikoistiedot tai kentille piilotetut, aseita ja varusteita avaavat haasteosiot saattavat olla hyvinkin piilotettuja.

Toinen suuri muutos liittyy itse pelin tarinaan: siinä on useita loppuja, ja loppu muodostuu pelaajan kampanjan aikana tekemien valintojen kautta. Yksinkertaisimmillaan ne ovat sidoksissa erilaisten QTE-tapahtumien lopputuloksiin tai päätöksiin tappaako henkilön X vaiko ei. Osa vaatii kenttien perusteellista tutkimista, mutta kaiken kaikkiaan tarinan tarjoamat mahdollisuudet ovat piristävä muutos pelisarjaan, joka on aiemmin kulkenut niin sanotusti yhdellä raiteella. Mitään varsinaista polveilua kampanjalta on silti turha odottaa.

Lue koko arvostelu: Call of Duty: Black Ops II (PC, PS3, Xbox 360)

Osallistu keskusteluun: Call of Duty: Black Ops 2

Lisää aiheesta

Call of Duty (PC)

Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC)

Call of Duty: Modern Warfare 3 (PC, PS3, Xbox 360)

CoDejä mä..

Katso tilanne vastaamatta