Uusimmat

Blizzardin pokka petti: foorumitrollaus salanimien suojasta jatkuu

12.07.2010 10:00 Miikka Lehtonen

Viime viikolla saimme ohimenevää viihdettä Blizzardin ilmoittaessa, että jatkossa heidän kamalilla foorumeillaan postailtaisiin vain oikeilla nimillä. Uutiset järkyttivät lukemattomia ihmisiä, innokkaimmat väittivät naama vakavana, että tätä tempausta voi verrata suoraan natsi-Saksan aikaansaannoksiin ja niin pois päin. Ei ihme, että Blizzard pyörsi puheensa.

Näytti hetken jo siltä, että lähitulevaisuudessa olisi voinut harkita eksyvänsä välillä Blizzardin foorumeille, sillä oikeiden nimien vaatiminen olisi varmasti hillinnyt yleistä perseilyä, tasoltaan suorastaan naurettavan alhaista kirjoittelua ja muutenkin ihmisarvon alittavaa käytöstä. Kuten arvata saattaa, monet eivät halunneet, että heidän alhaiseen ihmisarvoonsa liitettäisiin oikea nimi ja näin alkoi kamala whine.

Taustalta löytyi toki myös oikeita tietoturvahuolia, mutta suurin osa ei oikeastaan edes ymmärtänyt, mistä mölysivät. Kunhan mölysivät yöllä heidät raiskaavista rogue-pelaajista, Blizzardin ja natsi-Saksan yhtäläisyyksistä ja törkeistä ihmisoikeusrikkomuksista, antaen jälleen syytä ihmetellä, miten henkisesti epävakaita pelaajia World of Warcraftin parista löytyykään. Ehkä huolet olivatkin siis tavallaan aiheellisia.

Blizzard kuunteli mölyä aikansa, sitten jyrähti edustajan kommentti:

”Haluaisin puhua kaikille hieman pyrkimyksistämme tehdä Blizzardin foorumeista paremman paikan peliemme käsittelyyn. Olemme seuranneet antamaanne palautetta ja keskustelleet sisäisesti oikeiden nimien käyttämisen seurauksista. Näiden keskustelujen tuloksena päätimme, että emme vielä vaadikaan oikeita nimiä Blizzardin foorumeille kirjoitteluun.”

No, kiva tietää sentään, että Blizzardin foorumeille ei vieläkään tarvitse vaivautua.

Lisää aiheesta

Blizzard pisti lopun foorumiperseilylle: jatkossa postaillaan omalla nimellä

World of Warcraft -mielenosoitus täytti serverin virtuaaliruumiilla

World of Warcraft -taidot pelastivat pikkutytön hengen

Lue myös

Cataclysm-matkapäiväkirja – osa 6: Himmel! Sukeltakaa!

Arvostelu: Crackdown 2 (Xbox 360)

Arvostelu: Small World

Tulossa Red Dead Redemptioniin: zombeja ja online-pokeria

Muropaketin uusimmat