Call of Duty lopultakin valkokankaille? Elokuvalle on saattanut viimein löytyä ohjaaja

14.02.2018 09:47 | Muropaketin toimitus

Call of Duty -pelisarjaan perustuvalle elokuvalle on ehkä löytynyt ohjaaja. Varietyn mukaan ohjaajanpestistä neuvottelee parhaillaan Sicario 2 -elokuvan ohjaaja.

Jo 15-vuotias Call of Duty on yksi maailman suosituimpia pelisarjoja, ja siihen perustuvaa elokuvaa on suunniteltu jo pari vuotta. Nyt Variety raportoi, että Activision Blizzardin elokuvajaosto on kenties löytänyt projektille ohjaajan.

Varietyn mukaan Activisionin hittisarjaan perustuvan elokuvan ohjaajaksi kaavaillaan italialaisohjaaja Stefano Sollimaa. Hänet tunnetaan parhaiten Sicario-trillerin (2015) tulevasta jatko-osasta Sicario 2: Soldado, sekä vuoden 2015 Suburrasta, joka poiki myös samannimisen Netflix-sarjan. Activisionin edustaja on kieltäynyt kommentoitamasta uutista Varietylle.

Ilmeisesti myös elokuvan käsikirjoitus on valmis, ja sen kerrotaan olevan muun muassa Snowdenin (2016) käsikirjoittajana tunnetun Kieran Fitzgeraldin käsialaa.

Activision on aiemmin paljastanut, että he suunnittelevat Call of Duty -pelien pohjalta Marvel-elokuvien kaltaista elokuvauniversumia. Viime vuonna yhtiö kuitenkin totesi, että elokuvat tehdään ainoastaan, jos käsikirjoitus ja tarina ovat vakuuttavia.

Call of Duty -pelit olivat jo vuonna 2016 julkistetun tiedon mukaan myyneet yli 250 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, ja tuottaneet yli 15 miljardia dollaria. Viime syksynä julkaistu, toiseen maailmansotaan sijoittuva Call of Duty: WWII on sekin ollut valtava menestys, joten eipä ihme, että Activisionilla on suuret odotukset elokuvasarjan suhteen.

Solliman seuraava elokuva Sicario 2: Soldado saa Yhdysvalloissa ensi-iltansa kesäkuun lopulla. Suomen ensi-iltapäivää ei ole ilmoitettu.