Uusimmat

Voiko tämä luku olla edes totta? Netflixin käyttö pelikonsolilla on yllättävän kallista verrattuna muihin vaihtoehtoihin

13.10.2022 18:44 Muropaketin toimitus

Suoratoistopalvelut vievät merkittävästi enemmän sähköä pelikonsolilla kuin muilla alustoilla, kertoo tuore testi.

Hiljattain julkaisimme laskelman siitä, paljonko sähköä pelaaminen PlayStation 5:llä oikeastaan kuluttaa ja paljonko tälle tulee hintaa nykyisillä sähkön hinnoilla. Pelaaminen ei kuitenkaan ole ainoa mitä konsoleilla tehdään, ja tuoreen testin mukaan erityisesti suoratoistopalvelut voivat kuluttaa merkittävästi enemmän sähköä konsolilla kuin muilla alustoilla.

Eurogamer kertoo testituloksesta, jonka mukaan Netflixin katsominen PS5:llä kuluttaa 25 kertaa enemmän sähköä kuin vastaava toiminta Chromecastilla. Myös Xbox Series X:n kerrotaan kuluttavan 18 kertaa enemmän.

Lukemat ovat siis PS5:llä 80 wattia, Xbox Series X:llä 57 wattia ja Chromecastilla vain 3,2 wattia. Myös esimerkiksi Apple TV:llä katsominen näyttäisi kuluttavan vain 4 wattia.

Testin perusteella näyttää, että pankkitilin sekä planeetan kannalta on parempi nauttia suoratoistosta Chromecastin tai television oman sovelluksen kautta.

Eurogamer myös muistuttaa, että suoratoistopalvelujen konsolisovellukset eivät välttämättä ole parhaita mahdollisia: PS5 ei esimerkiksi tue Dolby Atmosta, mikä tuki voi löytyä muilta alustoilta. Jos se siis on mahdollista, kannattaa suosia telkkarin omia sovelluksia.