Ärsyttääkö scifi, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa? Vaikuttava Beyond Blue -seikkailupeli on tehty oikeiden tieteentekijöiden kanssa

04.09.2018 16:30 Muropaketin toimitus

Palkitusta Never Alone -pelistä tunnettu E-Line Media on esitellyt tulevan meriseikkailunsa Beyond Blue, joka sijoittuu tulevaisuuteen, mutta perustuu vahvasti tieteeseen.

E-Line Median ensi vuonna julkaisema Beyond Blue on tieteisfiktiivinen seikkailu, joka sijoittuu valtamerten syvyyksiin. Peli ei kuitenkaan sisällä mitään villejä ja perusteettomia tulevaisuuden visioita, sillä markkinointijohtaja Steve Zimmermannin mukaan koko peli on kehitetty yhteistyössä tieteentekijöiden kanssa.

”Meillä on tutkijoita mukana tiimissämme”, Zimmermann kertoo Polygonin mukaan. ”Kysymme heidän mielipidettään kaikesta. Haluamme varmistaa, että peli on niin todenmukainen kuin mahdollista.”

Beyond Bluen päähenkilökin on tutkija, meribiologi Marai, jonka sukelluspuvussa pelaaja pääsee kartoittamaan tuntemattomia vesiä, tutkimaan niiden eliölajeja ja selviytymään hankalista tilanteista. Kyseessä ei ole opetuspeli, mutta E-Line Median tavoitteena on kuitenkin tehdä viihdettä, joka ”valaisee ja kannustaa ihmisiä”.

Beyond Blue ei myöskään ole perinteinen seikkailupeli, sillä Marai ei voi esimerkiksi kuolla edes saalistajien kynsiin joutuessaan, vaan hän perääntyy aina sukellusveneeseensä miettimään uutta strategiaa. Peli myös tarjoaa pelaajalle paljon aikaa ja tilaa tutkia merta, sekä nauttia sen huikeista näkymistä ja ilmiöistä.

Beyond Blue ilmestyy PC:lle Steamissa alkuvuodesta 2019. Studion aiempi peli, kehuttu Never Alone (2014) kääntyi lopulta myös konsoleille, joten Beyond Bluen konsoliversiota voi myös pitää melko varmana.