Assassin’s Creed Odyssey oli vasta alkua: Ubisoft jatkaa mammuttimaisten pelien tehtailua myös tulevaisuudessa

12.09.2019 13:00 | Muropaketin toimitus

Ubisoftin pelit ovat kasvaneet reilun vuosikymmenen ajassa massiivisiin mittasuhteisiin. Toimitusjohtajan mukaan paluuta entiseen ei tulla näkemään.

How Long to Beat -sivuston mukaan alkuperäisen Assassin’s Creedin (2007) läpäiseminen vei päätarinaan keskittyen vain 15 tuntia. Sen sijaan viime vuonna ilmestyneen Assassin’s Creed Odysseyn pelaaminen samaan tapaan vaatii 40 pelituntia, ja kaiken mahdollisen sisällön koluaminen vie jopa 120 tuntia.

Ubisoftin pelit ovatkin muuttuneet moninkertaisesti pidemmiksi viime vuosina, mikä on tietysti ollut täysin suunniteltua. Peliyhtiön toimitusjohtaja Yves Guillemotin mukaan tavoitteena on, että pienempi tarinallinen pelikokemus voi sisältyä laajempaan peliin, ja pelaajat voivat itse valita pelitapansa.

”Jos haluat kokea 15 tunnin tarinan, voit tehdä se, mutta voit myös kokea muita tarinoita”, Guillemot kuvailee VG24/7:n mukaan. ”Elät siinä maailmassa ja voit tavoitella mitä haluat.”

Guillemot toteaakin suoraan, ettei yhtiöllä ole kiinnostusta palata takaisin lyhyempien pelien tekemiseen. Hänen mukaansa massiiviset pelit ovat korkeista kustannuksista huolimatta kannattavia, ja yhtiön pelien pelaajamäärät jatkavat kasvuaan.

Ubisoftilta julkaistaan lokakuun alussa toimintapeli Ghost Recon: Breakpoint, ja alkuvuodesta 2020 yhtiöllä on kalenterissa peräti kolme suurta pelijulkaisua.