Uusimmat

Call of Dutyssa otetaan isommat aseet käyttöön rasismin kitkemiseksi verkkopelistä

04.06.2020 12:30 Muropaketin toimitus

Tuoreimpien Call of Duty -julkaisujen kehittäjä kertoo panostavansa nyt entistä enemmän rasistien bannaamiseen peleistä.

Call of Duty: Modern Warfaren ja ilmaispelattavan Warzonen kehittäjä Infinity Ward ottaa uusia aseita käyttään rasismin ja vihapuheen kitkemiseksi peleistä, kertoo Kotaku. Esimerkiksi rasistisia termejä sisältävät käyttäjänimet ovat suuri ongelma, johon Infinity Ward pyrkii nyt tarttumaan.

Alla olevassa twiitissä studio kertoo lisäävänsä resursseja rasismin poistamiseksi ja esimerkiksi arvioivansa uudelleen työkaluja, joilla pelaajat voivat raportoida pelissä kohtaamansa rasismia. Lisäksi studio lupaa jakaa entistä enemmän pysyviä banneja toistuvasti sääntöjä rikkoville pelaajille.

LUE MYÖS: Call of Duty -pelien seuraava kausi lykätty Yhdysvaltain tapahtumien vuoksi

Ei tarvitse kuin vilkaista Infinity Wardin twiitin saamia vastauksia nähdäkseen, kuinka laajasta ongelmasta on kysymys. Yhdysvaltain rajut mielenosoitukset ja mellakat ovat vaikuttaneet nopeasti myös pelimaailmassa ja johtaneet esimerkiksi useampien pelijulkistusten lykkäämiseen. Activision päätti myös lykätä uuden kauden alkua kaikissa Call of Duty -peleissä.