UUSIMMAT

E3: Bethesda yllätti julkistamalla kaksi The Elder Scrolls -peliä, joista toinen ilmestyy tänä vuonna

11.06.2018 10:30 | Muropaketin toimitus

Bethesda on julkistanut E3-messujen tilaisuudessaan paitsi The Elder Scrolls VI:n, myös vielä tänä vuonna ilmestyvän The Elder Scrolls: Bladesin.

Bethesdan E3-julkistusten suurimpia yllätyksiä oli ehdottomasti toivotun The Elder Scrolls VI:n julkistus. Hittipeli Skyrimin (2011) jatko-osaa on odotettu jo vuosia, ja nyt se on viimein paljastettu alla olevan teaser-trailerin muodossa.

Valitettavasti Bethesda ei vielä paljastanut tarkempia tietoja pelistä, ja sen luvataan ilmestyvän vasta hamaassa tulevaisuudessa. Sen sijaan studio esitteli E3-tilaisuudessaan kattavasti saman pelisarjan yllättävää uutta peliä, joka kantaa nimeä The Elder Scrolls: Blades.

Blades on lähtökohtaisesti mobiililaitteille kehitetty ”massiivinen roolipelikokemus”, mutta sen luvataan ilmestyvän ennen pitkää myös muille alustoille, eli konsoleille ja PC:lle. Syksyllä iOS:lle ja Androidille ilmestyvän peli kehutaan kuitenkin tarjoavan konsolitason grafiikat myös mobiiliversiona.

The Elder Scrolls: Blades on paitsi verkkopeli, myös tarinallinen roolipeli. Bethesta Game Studiosin johtajan Todd Howardin mukaan peli sisältää sekä käsintehtyjä että proseduraalisesti generoituja tasoja, ja siinä on kolme pelimoodia: Roguelike moodissa yritetään selvitä mahdollisimman pitkään hengissä, Arenassa päästään mittelemään muiden pelaajien kanssa, ja Town taas on pelin pääalue, joka toimii hubina tarinalle ja tehtäville. Mukana on myös kaupunginhallintamoodi, jolla pelin keskuskaupunkia pääsee rakentelemaan.

Blades julkaistaan myöhemmin myös VR-laitteille, ja sen luvataan toimivan saumattomasti kaikkien alustojen kesken. Kaiken lisäksi pelin kerrotaan olevan ilmainen ja ilmestyvän jo syksyllä. Bladesin early access -versiota pelaamaan voi rekisteröityä jo nyt pelin virallisilla sivuilla.

Alta voit katsoa The Elder Scrolls VI:n teaser-trailerin, sekä The Elder Scrolls: Bladesin esittelyn. Alempi video on ajoitettu alkamaan oikeasta kohdasta Bethesdan E3-lähestystä.