Uusimmat

Elder Scrolls 6 ja Starfield ovat Bethesdan mukaan studion merkittävin teknologinen loikka koskaan yhtiön historiassa

04.11.2020 08:00 Muropaketin toimitus

Bethesda on paljastanut studion tulevan tieteisroolipeli Starfieldin sekä The Elder Scrolls 6:n olevan merkittävästi näyttävämpiä studion aiempiin peleihin verrattuna.

Näin ainakin väittää studiopomo Todd Howard, joka kertoo Starfieldissä käytettävän Creative Enginen saaneen massiivisen kunnostuksen tulevaa peliä varten. Howard jopa väittää, että kyseessä on suurempi teknologinen loikka muun muassa renderöinnin, animaatioiden ja tekoälyn kuin yhtiöltä koskaan aiemmin.

”Pelimoottorimme uudistus on luultavasti suurin, minkä olemme tehneet koskaan. Luultavasti jopa suurempi kuin Morrowindista Oblivioniin”, Howard sanoo alla olevassa haastattelussa.

Hän kuitenkin tähdentää, että pelimoottoriin aiotaan jättää muun muassa mahdollisuus modeihin, mutta muutoin niin proseduraalinen luominen kuin tekoälyn seuranta ovat merkittävästi parempia kuin aikaisemmin. Pelejä ei kannata kuitenkaan odottaa vielä hetkeen.

”Pelimoottorin kanssa on kestänyt toivomaamme pidempään, mutta se pyörittää jatkossa Starfieldiä ja Elder Scrolls 6:ta. Kun ihmiset näkevät lopputuloksen, he ovat toivottavasti yhtä iloisia asiasta kuin me niin pelien ulkoasun suhteen kuin tavoissa, jotka se mahdollistaa pelien kehityksessä”, Howard jatkaa.

Starfieldin osalta Howard sanoo kyseessä olevan täysin yksinpeli ilman minkäänlaista moninpelimahdollisuutta, mutta että pelin julkaisussa kestää vielä pitkän aikaa. Hän sanookin haluavansa näyttää Starfieldin yleisölle vasta sitten, kun peli on viimein valmis sen sijaan, että siitä vihjailtaisiin vähän väliä.

Tämä tietää tietenkin The Elder Scrolls 6:ta odottaville huonoja uutisia, sillä Bethesda aikoo julkaista Starfieldin ennen Elder Scrolls -sarjan seuraavaa osaa, jonka julkaisu on näiden kommenttien valossa sitten vieläkin kauempana tulevaisuudessa.