Uusimmat

Gearboxin Randy Pitchford mokasi jälleen kerran – käytti härskisti pelisäveltäjän musiikkia ilman lupaa

02.10.2019 17:32 Muropaketin toimitus

Gearboxin Randy Pitchford petti lupauksensa Duke Nukem -säveltäjälle.

Bobby Prince tunnetaan esimerkiksi Doomin, Doom 2:n ja Duke Nukem -pelien ikonisen pelimusiikin säveltäjänä. Prince on haastanut Gearboxin toimitusjohtaja Randy Pitchfordin oikeuteen, sillä säveltäjän mukaan Gearbox on käyttänyt Princen musiikkia ilman lupaa. Tapauksesta kertoo Bound Into Comics -sivusto.

Kyseessä on Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour -peli. Haasteessa on lisäksi vastaajana Valve, joka on pelin jakelija.

Duke Nukem 3D:n julkaisija Apogee Software myi Duke Nukemin oikeudet Gearboxille vuonna 2009 ilman, että säveltäjään otettiin yhteyttä koskien hänen immateriaalioikeuksia. Duke Nukem 3D:n musiikkitiedostoissa mainitaan erikseen, että Prince omistaa oikeudet pelin musiikkiin. Pitchford on luvannut Princelle, ettei säveltäjä jää ilman korvausta, mutta mitään ei tästä huolimatta ole tapahtunut.

Randy Pitchford on ollut aiemmin tänä vuonna samanlaisten syytösten kohteena. Borderlands-hahmo Claptrapin ääninäyttelijän David Eddinsin väitteen mukaan Gearbox on jättänyt maksamatta hänelle kuuluvia rojaltimaksuja aiemmista Borderlands-peleistä. Lisäksi Eddins on sanonut, että Pitchford on käynyt häneen käsiksi.

Gearboxin toimitusjohtajan epäillään kavaltaneen yli 10 miljoonaa euroa studion työntekijöitä.

Borderlands 3 on saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Muropaketin arvostelun mukaan peli on muodoton viihdepökäle.