Uusimmat

Mobiiliarvio: Mario Kart Tourin kännykkäversio kalpenee esikuvilleen – ajaminen on jo liiankin helppoa

12.10.2019 10:00 Joonas Koivisto

Mario Kart Tour on mobiilipelinä hyvää kepeää kilpa-autoilua, mutta varsinaisiin emosarjan peleihin sitä ei kannata verrata. Ajamista on helpotettu mobiililaitteita varten niin paljon, ettei haastetta ole jäänyt paljoakaan jäljelle.

Mario Kart Tour tarjoaa periaatteessa samaa kuin konsoleilla pelattavat esikuvansa, mutta todella pelkistettynä. Kisoja edetään läpi kolmen sarjoissa, ja samalla avataan uusia ratoja. Radat ovat tuttuja sarjan varsinaisista peleistä, joka on mukava lisä pelisarjaa ennestään tunteville. Pelin perusrakenteen lisäksi tarjolla on satunnaisia viikoittain vaihtuvia sarjoja. Sarjan ystäville tuttua on myös pelin ulkoasu, joka kestää vertailun DS-käsikonsoleiden versioihin. Suorituskyvyn puolesta peli toimii todennäköisesti parikin vuotta vanhalla puhelimella.

Kilpuria ohjataan joko pelkästään pystyssä olevan ruudun puoliskoja painelemalla tai laitetta kääntelemällä. Kumpikaan ei anna mahdollisuutta auton tarkkaan hallintaan, joten ajoavusteet tekevät lopulta työstä suurimman osan. Kaasua pelissä ei paineta lainkaan itse, paitsi lähdössä. Tämä tekee pelistä mukavan pelattavan kännykällä, mutta samalla saa pelin tuntumaan enemmän vain arvonnalta, jossa testataan, kuka löytää parhaat aseet.

Ratoja voi suorittaa yksin muita pelaajia simuloivia nimimerkkejä vastaan, tai myöhemmin myös peliin lisättävässä varsinaisessa moninpelitilassa.

Peruspeli on maksuton ja ladattavissa Googe Playsta sekä AppStoresta.

Rahalla voi ostaa pelinsisäistä valuuttaa tai suoraan joitakin autoja, kuskeja ja uusimmista sarjan peleistä tuttuja liitovarjoja. Autojen tai kuskien hankinta vain peliä pelaamalla on todella hidasta. Yksittäisten ostojen lisäksi tarjolla on 5,5 euron kuukausittainen tilaus, jolla saa käyttöönsä vaativimman 200 kuution autoluokan. Tilaaja myös tienaa kilpailuista huomattavasti enemmän ja merkittävämpiä esineitä kuin maksutta pelaava.

Kertamaksuna hinta olisi varsin sopiva, pelistä voisi maksaa kymmenenkin euroa kerralla, mutta kuukausitilauksena hinta tuntuu poskettomalta.