Mobiiliarvio: OneBit Adventure on huolella tehty ja vieläpä ilmainen roguelite-peli, johon on jäänyt vain vähän hiottavaa

06.12.2019 12:37 | Joonas Koivisto

OneBit Adventure on ilmeeltään simppeli ruutua pitkin rullaava roguelite-seikkailu puhelimille. Maksuton peli tarjoaa yksinkertaisuudestaan huolimatta sopivan haastavaa pelattavaa.

OneBit Adventuressa ohjataan pelaajan hahmoa ruutua pitkin yksittäisillä pyyhkäisyillä. Jokainen pyyhkäisy on yksi askel pelissä, ja viholliset liikkuvat vain kun pelaajakin liikkuu. Tämä on pelin tärkein taktinen elementti. Taistelut käydään törmäämällä vihollisiin kunnes toiselta loppuu elämäpisteet.

Peli etenee kenttiä kahlaamalla. Kentän lopussa täytyy selvitä kaivoksista ja pomotaistelusta hengissä, jotta saa vaikeamman tason auki.

Hahmoluokkia on useita ja kentät ovat satunnaisgeneroituja. Alussa on saatavilla yksi hahmo ja uusia saa pelissä kolikoita keräämällä. Kolikot talletetaan sillä, että kentältä pääsee pois kuolematta. Tämä tehdään nuotioiden kautta.

Originaalia, eikö vain?

Ulkoasun puolesta OneBit Adventure tarjoaa – täysin nimensä mukaisesti – retrohenkistä pikseligrafiikkaa. Musiikkina on teemaan sopivaa midiääntä, kuten odottaa saattaa.

OneBit Adventuren heikkoudeksi voi muodostua pitkät tallennuspisteiden välit. Pelin luonne on sellainen, ettei sitä haluaisi jättää kesken, ja OneBit Adventure jopa rankaisee kesken jättämisestä viemällä pelaajalta osan esineistä. Uusien hahmojen avaaminen ei onneksi vaadi liian montaa pelikertaa, joten rangaistus ei ole liian kova.

OneBit Adventure on maksuton Androidille ja iOS:lle. Se tarjoaa muutamaksi tunniksi mukavaa retrohenkistä tekemistä. Äärimmäisen yksikertainen ohjaaminen on täydellinen mobiilialustalle, ja peli on kaikin puolin viimeistelty hyväksi paketiksi.