Grand Theft Auto V -pelaaja pyrki läpäisemään pelin mahdollisimman väkivallattomasti – tappoja kertyi lopulta vähemmän kuin Half-Life 2:ssa

19.04.2021 07:00 Muropaketin toimitus

Rockstarin Grand Theft Auto V jaksaa yllättää viikko toisensa jälkeen, ja nyt peli on pyritty pelaamaan mahdollisimman pasifistisesti.

Reddit-käyttäjä TK-576 julkaisi alla olevan videon, jossa he käyvät läpi tarkalleen, kuinka monta hahmoa pelaajat joutuvat tappamaan läpäistäkseen pelin. Mahdollisimman pasifistisella pelityylillä GTA V:n läpäisyyn vaaditaan silti vähintään 726 ihmisen kuolema, joten kovin väkivallattomasta läpäisystä ei voida puhua.

TK-756 menee vielä pidemmälle tilastossaan ja paljastaa, kuka hahmoista joutuu tappamaan kaikkein eniten ihmisiä. Voittajaksi ei suinkaan pääse psykopaatti Trevor, joka tappaa pelin aikana ainakin 258 ihmistä. Franklin sen sijaan päihittää Trevorin 295 tapolla, kun taas Michaelilla kuolonuhrien määrä jää 172.

Luvuissa on tosiaan ainoastaan pakolliset tapot, joita tekijät käyvät tarkemmin läpi alla olevalla videolla sekä Reddit-viestissään. Jos tehtävät on voinut läpäistä hiiviskellen, näin on tehty, ja taistelun sijaan on paettu, jos tämä on ollut vain mahdollista. Samoin autolla ei ole ajettu yhdenkään siviilin yli, mikä liene suurin saavutus koko urakassa.

Tekijät vertailevat lopputulosta myös muutamaan muuhun tulokseen, mikä saattaa tehdä GTA V:n lukemasta vielä yllättävämmän. Gordon Freeman tappaa esimerkiksi Half-Life 2:ssa 751 vastustajaa, kun taas Max Payne teilaa pelisarjan kolmannessa osassa vähintään 1 216 vihollista. Näihin verrattuna GTA 5:n tappomäärä on jopa yllättävän pieni kolmelle päähenkilölle.