UUSIMMAT

Huhut PlayStation 4:n kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja – Konsolin valmistaminen ei lopu sittenkään

12.01.2022 20:21 | Muropaketin toimitus

PlayStation 4:n valmistus ei päättynyt viime vuoden lopulla, kuten aiemmin kaavailtiin. Konsolin elinikää päätettiin jatkaa, sillä PlayStation 5:n saatavuus on yhä varsin pientä.

Sony on päättänyt jatkaa PlayStation 4:n valmistamista, kertoo Eurogamer. Alkuperäisenä suunnitelmana oli päättää konsolin valmistaminen viime vuoden lopulla. PlayStation 4:ää rakennetaan vielä noin miljoona kappaletta, sillä PlayStation 5:n saatavuus on vieläkin heikkoa. Huono saatavuus johtuu komponenttipulasta.

PlayStation 4:n valmistamisen jatkaminen takaa sen, että Sonylla on konsoli, jota myydä. Lisäksi tilanne takaa Sonylle mahdollisuuden pienentää komponenttipulaan liittyviä paineita.

PlayStation 4 on ollut menestys, sillä sitä on myyty yli 116 miljoonaa kappaletta. Konsoli on yksi maailman suosituimmista, kaikkein eniten kaupaksi käynyt pelikonsoli on PlayStation 2. Sitä myytiin 155 miljoonaa kappaletta.

Monet Sonyn korkean profiilin pelit, kuten Horizon Forbidden West ja God of War: Ragnarok, tulevat yksinoikeudella saataville PlayStation 5:n lisäksi myös PS4:lle.

LUE MYÖS: Virtuaalitodellisuuden seuraava aikakausi on käsillä – Sony esitteli uuden 8K VR -laitteen