UUSIMMAT

Indiepeli on valtava riski: Palkintoja voittanut Where the Water Tastes Like Wine on ”taloudellinen katastrofi” kehittäjälle

03.04.2018 14:25 | Muropaketin toimitus | 3

Tarinallisen indiepelin Where the Water Tastes Like Winen kehno menestys on vienyt kehittäjä Johnnemann Nordhagenin taloudellisiin ongelmiin.

Helmikuun lopussa ilmestynyt Where the Water Tastes Like Wine on tarinallinen PC-peli, joka sai ennen julkaisuaan indiepeliksi melko paljon huomiota mediassa. Seikkailupeli on voittanut palkintoja, ja sitä tähdittää paitsi joukko kokeneita videopelinäyttelijöitä, myös legendaarinen artisti Sting, joka toimii pelin kertojaäänenä.

Kun otetaan vielä huomioon pelin saamat positiiviset arvostelut, sen olisi voinut povata pärjäävän hyvin. Toisin kuitenkin kävi.

PC Gamer raportoi, että pelin pääkehittäjä Johnnemann Nordhagen on kertonut pelin menestyneen todella kehnosti, ja hän kuvailee sitä ”taloudelliseksi katastrofiksi”. Nordhagen ei omien sanojensa mukaan voi paljastaa tarkkoja myyntilukuja, mutta mainitsee, että ensimmäisen muutaman viikon aikana pelin ostajia oli vähemmän kuin hänellä on Twitterissä seuraajia – eli alle 4272.

”Tähän mennessä olen tienannut pelillä nolla dollaria”, Nordhagen kertoo. ”Se voi näyttää korkealta, mutta muistakaa, että sen tekemiseen meni neljä vuotta – se tekee noin nolla dollaria vuodessa. Ja kun ottaa huomioon noin 140 000 dollaria, jotka olen maksanut urakoitsijoille ja avustajille, alkaa huomata, että ehkäpä se ei taloudellisesti ollut vaivan arvoista.”

Nordhagen toteaa myös, että hän pitää ”hämmästyttävänä”, että peli joka sai runsaasti huomiota lehdistössä, voitti palkintoja ja jolla oli tunnettu tiimi käsikirjoittajia ja näyttelijöitä, saattoi epäonnistua niin pahasti.

”Tämän pitäisi huolestuttaa ketä tahansa, joka työskentelee indiepelien parissa”, Nordhagen toteaa.

Where the Water Tastes Like Wine on saatavilla Steamista hintaan 19,99€. Windows PC:n ohella se on tarjolla Macille ja Linuxille. Alta näet pelin trailerin.

Keskustelu

7 traileria steamissä ja kaikki yhtä sekavia josta ei saa mitään kuvaa minkälainen peli on kyseessä

Ei tollasta vinkuvaa mulkkua tekisi mielikään rahoittaa, pitäkööt tunkkinsa! :mad:

En ole nähnyt juttua pelistä murossa aikaisemmin. Varmaan siitä jäi menestys kiikastamaan.

Muropaketin uusimmat